Nézz be a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központba - Kultúrházak éjjel-nappal

Az Egressy Béni Városi Művelődési Központ 2020-ban először kapcsolódik be a  Magyar Népművelők Egyesülete által tizennégy évvel ezelőtt útjára indított eseménysorozatba.

Ennek célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek.

A Kultúrházak éjjel-nappal c. rendezvénysorozat idén február 14-e és 16-a között kerül megrendezésre, melyre változatos és értékes programokkal egy teljes hétvégén át várják az érdeklődőket Magyarország kulturális központjaiba és a határon túli művelődési házakba egyaránt.

Az idei rendezvénysorozat jelmondata: „MINDEN NAP ÉRTÉKET ADUNK”.

Ennek szellemében állította össze a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ is február 15-én megrendezésre kerülő KUL-TÁR-HÁZ elnevezésű programját.

A 15.00 órakor kezdődő rendezvényen az intézmény művészeti csoportjai mutatkoznak be. A Komárom Táncműhely tagozatai: 15.00 órától a legkisebbek Nagy János és Madari Katalin irányításával, 18.00 és 19.00 órától pedig a Gálik Gábor és Gálik Klaudia által vezetett ifjúsági és felnőtt csoportok. Süll Tamás Balettissimo csoportjának növendékei 17.00 órától lépnek színpadra. Közben a kultúrház tükörtermében nyílt próbát láthatnak az érdeklődők: előbb a Mamičky néptáncsoport (15.00), majd a Feszty Árpád Kamara Néptáncegyüttes munkáját követhetik figyelemmel.(19,30)

A néptánc- és balett foglalkozások mellett 18.00 órától Laboda Róbert színházi próbájának válhatnak részesévé a érdeklődők, de nem maradnak program nélkül a legkisebbek sem, mert 15:00 órától a konferenciateremben Süll Kinga tart táncos-zenés foglalkozást a totyogóknak és szüleiknek.

A legapróbb kultúrafogyasztóknak kínált program után ugyanebben a térben a nemrég elismerést kapott Concordia Vegyeskar próbájába is betekintést nyerhetnek azok, akik részt vesznek a Kul-Tár-Ház nevet viselő programsorozaton.

RÉSZLETES PROGRAM

A programok szünetében kézműves foglalkozásokkal (a Villa Camarum polgári társulás közreműködésével) és élményfestéssel várják az érdeklődőket az Egressy Béni Városi Művelődési Központ munkatársai.

A programsorozat a komáromi VMK előcsarnokában megrendezésre kerülő táncházzal zárul, a táncházat Gálik Gábor és Gálik Klaudia vezeti, a talpalávalót a Bellő Zenekar biztosítja.

ATEMPO.sk