Vitray Tamás operában lép színpadra

Vitray Tamás operában lép színpadra

Vitray Tamást is láthatja a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékok idei operabemutatójában, Händel Agrippinájában július közepén az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Händel remekművét Pányik Tamás állítja színpadra magyar nyelven, új fordításban. A barokk opera a laza erkölcsű Rómába vezeti a nézőket, akik Néró és anyja a hatalmon lévő uralkodó elleni cselszövéseit láthatják humoros elemekkel fűszerezve.

A cselekmény szálait mozgató, a hatalomhoz görcsösen ragaszkodó címszereplő Mester Viktória lesz, míg fiát Nérót, a leendő császárt, Hanczár György alakítja. A fiatal tenor nemcsak a hazai, de a nemzetközi színpadon is ismert, többek közt Csehországban, Franciaországban és Németországban is imádták a nézők. A hatalom közelébe elbűvölő szépségével jutó Poppea figuráját Gyüdi Eszter kelti életre. Ausztriától Romániáig már meghódította az operaközönséget Ludovik Kendi, akit 2018-ban Rigolettóként láthatott a fesztivál közönsége, ezúttal pedig Pallante-ként tér vissza Szegedre.

A neves énekes gárda mellett a darabban egy különleges szereplőt is színpadra lép: a kommentátor szerepében Vitray Tamás játszik majd.

A barokk dallamok Pál Tamás karmester dirigálásában csendülnek fel. A mozgásvilágáért a street dance világából is ismert Barta Viktória felel, aki a tavalyi évad szuperprodukciója, a Titanic koreográfusa is volt.

A fordulatos történet két estén, július 17-én és 18-án látható az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

ATEMPO.sk / MTI