Jön A Dal 2020 utolsó válogatója - hallgasd meg a dalokat

Ma este 19.35-től jön A Dal 2020 utolsó válogatója. Újabb tíz dalt hallhatunk, láthatunk a színpadon. Extra produkcióként ezúttal egy korábbi versenyző tér vissza, hogy egy érzelmes időutazásra vigye magával a nézőket: Cserháti Zsuzsa Hamu és gyémánt című dalát Tóth Vera adja elő.

„Bár nem ismertük egymást Cserháti Zsuzsával mégis van közöttünk egy különleges, megmagyarázhatatlan kapocs, aminek egyik oka lehet, hogy ő is az érzelmeit megélő ember volt” – mondta Tóth Vera. Az énekesnő úgy látja, hogy Cserháti dalai nagyon tanulságosak, mert egyszerre tudnak drámai mélységet nyújtani, ugyanakkor az átlagember szívéhez szólni. „Nem olyanok, mint a mai trend. Ezért illik ez a dal nagyon jól ebbe a műsorba, mert itt is rengeteg olyan fellépő kap lehetőséget, aki nagyszerű, de a mai trendbe nem feltétlenül passzoló zenét csinál. Csak arra tudom biztatni őket, hogy tartsanak ki emellett, mert hiába látszik úgy mintha mást diktálna a mai popkultúra, a minőségi zene mindig időtálló marad” – tette hozzá. Vera szerint ebben a győztesnek óriási segítségére lesz a zenei karrierjének építésére fordítható 75 millió forint összértékű főnyeremény.

A harmadik válogatóban az alábbi előadók dalai versenyeznek (kattints a nevekre):

Berkes Olivér – Visszakér a múlt
Diana – Menedék
Ember Márk – Tovább
Heincz Gábor "Biga" – Máshol járunk
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik – Valamiért
Kökény Attila – Búcsúznom kell
MDC – Más világ
Rácz Gergő, Orsovai Reni – Mostantól
Tortuga – Mámor tér 3.
Turbo – Iránytű

Idén is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét SMS szavazáson keresztül, de az elmúlt évekhez képest ebben változás történt.

A műsorban a zsűritől kapott összpontszámot bemutató pontozótábla az utolsó dal elhangzása után kerül megmutatásra és ekkor kezdhetnek a nézők először, 10 percen keresztül, SMS-ben szavazatot küldeni a 10 versenydalra a kódszámainak az elküldésével a +36(20,30,70)4422-999-es alapdíjas telefonszámra. Majd ezt követően a bent maradt 8 dalra adhatják le voksaikat.

A Duna Televízió és a Duna World nézői Rókusfalvy Lilivel és Fehérvári Gábor Alfréddal, Freddie-vel kereshetik együtt Magyarország legjobb dalát.

EZ, ATEMPO.sk / MTVA