Elhunyt a sikeres drámaíró, Soóky László

Elhunyt a sikeres drámaíróm, Soóky László

67 éves korában elhunyt Soóky László, felvidéki magyar író, drámaíró, publicista – adta hírül családja a közösségi oldalán.

Az utóbbi években sorra vitte színpadra drámáit a Dialóg csapata, A nagy (cseh)szlovákiai magyar csönd, az Egy disznótor pontos leírása, a Papa különböző hangszereken hegedül és az Azonos esőben való létezés címmel, melyeket sikerrel mutattak be Magyarországon és Szlovákiában is.

Soóky László 1952. február 24-én, Búcson született. A komáromi gimnáziumban érettségizett 1970-ben. 1977-től népművelő volt Marcelházán, 1984-ben a szombathelyi tanárképző főiskolán népművelés–könyvtár szakán szerzett oklevelet.

1990-ben egyik alapítója és szerkesztője volt a komáromi Reflexnek. 1990 és 1998 között Marcelháza polgármestereként tevékenykedett, majd 1994-től a Komáromi Jókai Színház dramaturgja, az Új Szó és a Vasárnap riportere volt.

Az 1970-es évek első felétől publikált. Az 1980-as években kisszínpadi rendezőként, bábjátékszerzőként az amatőr színpadi mozgalomnak is fontos szereplője volt.

EZ, ATEMPO.sk / adatbank.sk