Rúzsa Magdival indul a Zekeres Fest, az új városi napok Szepsiben

Szepsi város új szintre szeretné emelni a városi ünnepnapokat. Ennek a folyamatnak lett a végeredménye, hogy megszületett a Zekeres Fest, melynek közvetlen elődjei a Szepsi Napok és a Szepsi Kulturális és Sportfesztivál voltak.

„A Zekeres egyszerre tradicionális és modern. Annyira az enyém, amennyire a tiéd. Egyszerűen: Rólunk szól, a miénk.” - olvasható a fesztivál honlapján.

Nevét Szepsi város első elnevezéséről kapta. A "villa curriferorum Zekeres" névvel először 1255-ben találkozunk, mely utal az ekkor itt élő lakosok foglalkozására, a szekerességre.

 

Zekeres Fest

 

A városi napok hosszú idő után újra a történelmi városmagban kerülnek megrendezésre és ezúttal nem nyárindító, de nyárzáró feladattal bír majd három napon át. Tartalmát tekintve a fesztivál ezúttal az olyan tradicionalitásra épít, mint a palóc kultúra, hagyományos gyermekjátékok, Szepsi Laczkó Máté és a bor ünnepe, valamint a szepsi kézművesség fortélyai.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A szervezők bejelentették az első fellépőket is. A színpadon láthatjuk a kitűnő magyar énekesnőt, Rúzsa Magdit és zenekarát, valamint az eperjesi IMT Smile zenekart.

A fesztiválra 2020. szeptember 4-e és 6-a között kerül sor, ahová már most megvásárolhatóak az elővételes jegyek. A további információk fokozatosan kerülnek fel majd a fesztivál saját weboldalára, a www.zekeresfest.sk-ra.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

EZ, ATEMPO.sk