Tavaszváró néptáncos programok felvidékiekkel Budapesten

Tavaszváró néptáncos programok lesznek február utolsó hétvégéjén Budapesten, a Kárpát-medence különböző részeiről 1200 táncos gyűlik össze a programokra.

Különböző válogatásokkal búcsúztatják a telet és köszöntik a megújulást a néptáncünnepen, ahol az előző évek legszebb koreográfiáiból állítják össze a műsort. A hétvége első napján 15 néptáncegyüttes lép fel, többek között Debrecenből, Nyíregyházáról és a fővárosból is érkeznek csoportok - közölte Diószegi László, a Martin György Néptáncszövetség elnöke.

Február 29-én a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban kezdődnek a programok, ahol megrendezik a néptáncosok bálját.

Március 1-jén délelőtt a Fölszállott a páva tavalyi gyermekévadának szereplői mutatkoznak be a Budapesti Operettszínházban. Itt láthatjuk majd a dernői Kristóf Áron táncost is.

Este a felnőttek produkcióit tűzik műsorra, ahol Felvidéket az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes képviseli. Az autentikus népzenét mindkét programon az erdélyi szórványból, Magyarlapádról érkező néptáncegyüttes fogja szolgáltatni.

EZ, ATEMPO.sk / MTI