Jubilál a Dobosok Farsangja (+PROGRAM)

Huszonötödik alkalommal rendezik meg szombaton Budapesten a Dobosok Farsangját, amelyen koncert, hangszerkiállítás és mesterkurzusok is várják az érdeklődőket a Vigyázó Sándor Művelődési Központban.

Az elmúlt években több mint 700 magyar és külföldi előadó fordult meg a farsang színpadán - mondta Martonosi György, a rendezvény főszervezője.

Elmondta, hogy az elmúlt huszonöt évben a szervezés során fő szempontjuk az volt, hogy az esti koncerten egyszerre mutatkozhasson be három generáció. Idén inkább a mesterkuzusokra helyeződik a hangsúly neves tanárok és előadóművészek közreműködésével.

Sok más mellett Szanyi János a dobolás rendszereiről, Tatai Tamás pedig a Led Zeppelin egykori dobosának, John Bonhamnak a trükkjeiről tart előadását. Fazekas András a rockdobolás alapjaiba ad betekintést az érdeklődőknek, míg Szendi Gábor dobkurzust tart. Martonosi György kiemelte, hogy a mesterkurzusokkal inkább a fiatalokat célozzák meg.

Az esti háromrészes koncerten fellép többek között Borlai Gergő, Geröly Matyi, Solti János a Magyar Atommal, míg Czimerman Csaba Hutchky & Stars-al áll színpadra. A fiatalok közül Fazekas Tamás History of drumming elnevezésű produkciója a múlt század elejétől a mai sztárokig, a legérdekesebb előadókat idézi meg a színpadon, de a fellépők között van Mészáros Magor, valamint Lehárt Erik, a Dobmánia tábor győztese is.

"Figyelünk arra, hogy olyanok is felléphessenek, akinek különben nincs lehetőségük ilyen nagy színpadra kerülni, itt viszont megmutathatják magukat" - emelte ki Martonosi György.

 

Program

14.00 órától: HANGSZERKIÁLLÍTÁS, MESTERKURZUS, BEMUTATÓK:

HUSZÁR ENDRE (eNerd): Elektromos és hibrid dobolás
SZANYI JÁNOS: A dobolás rendszerei érthetően
TATAI TAMÁS: John Bonham és saját trükkök a Led Zeppelinben
FAZEKAS ANDRÁS (drumkillercentrum.hu): Time, a rockdobolás alapjai

15.30 DOBKURZUS - SZENDI GÁBOR

18.30 Háromrészes koncert

BORLAI GERGŐ
MAGYAR ATOM – SOLTI JÁNOS
GERÖLY MATYI
HUTCHKY & STARS-CZIMERMAN CSABA,
FAZEKAS TAMÁS – HISTORY OF DRUMMING,
MÉSZÁROS MAGOR – RUDIMENTAL SZÓLÓ
LÉHÁRT ERIK A DOBMÁNIA TÁBOR GYŐZTESE

A műsort vezeti: Martonosi György

EZ, ATEMPO.sk / MTI