Takács Nikolassal jön a döntő – ma kiderül, hogy melyik dal lesz az év slágere

Takács Nikolassal jön a döntő – ma kiderül, hogy melyik dal lesz az év slágere

Döntőjéhez érkezett A Dal 2020: ma este 19.35-től a Duna Televízió és a Duna World műsorán kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből, melyik mű nyeri el az év magyar slágere címet. A győztes 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét.

A legjobbak között ott van a galántai születésű Takács Nikolas is Csendbeszéd című dalával.

A döntőben a következő előadók dalai versenyeznek:

Ember Márk – Tovább
Fatal Error – Néma
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik – Valamiért
Nene – Későre Jár
Rácz Gergő, Orsovai Reni – Mostantól
Takács Nikolas – Csendbeszéd
Tortuga – Mámor tér 3.
Turbo – Iránytű

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezi és pontozza.

A zsűri tagjai a dalok után csak szóban értékelnek, majd a nyolc produkció elhangzása után pontoznak 10, 8, 6 illetve 4 ponttal. A négy legtöbb pontot szerző dal közül a nézők SMS-ben küldött szavazatokkal választják ki a verseny győztesét.

A mai műsorban két extra produkció is látható lesz. Színpadra lép a tavalyi dalverseny győztese, Pápai Joci, Az én apám című számával, illetve a Csík Zenekar, akik a Csillag vagy fecske című dalukat adják elő.

Ma este az is kiderül, hogy ki nyeri A Dal Akusztik online szavazást és ezzel együtt a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának elismerését.

A második elődöntőben átadták a „A Dal 2020 Legjobb Dalszöveg Írója” különdíjat, amelyet Molnár Tamásnak ítélt a szakmai zsűri a Készen állsz című dalért. A számot a versenyben Pál Dénes adta elő. „A Dal 2020 Felfedezettje” különdíjat idén a Tortuga kapta. A díjazottak a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának a díját is megkapták.

EZ, ATEMPO.sk / MTVA