Összeállt a banda – új felállásban folytatja a HaddelHadd

Összeállt a banda – új felállásban folytatja a HaddelHadd

A nagyudvarnoki Haddelhadd zenekar 2002 októberében alakult, kizárólag a maguk szórakoztatására. Akkor még a tagok nem is sejtették, hogy milyen hosszú utat fognak bejárni Csallóköz zenei életében.

Viszont több mint egy éve mindenkit váratlanul ért, hogy elhunyt Bíró Gábor, a zenekar énekese, basszusgitárosa, zeneszerzője, szövegírója.

Közel egy év kellett ahhoz, hogy újra színpadra állhassanak és tavaly decemberben barátaikkal kiegészülve visszatértek. Ez a koncert olyan jól sikerült, hogy valami megmozdult a zenészekben.

Így hétvégén a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban újratöltve folytatódott a Haddelhadd története, amelyről a zenekar így ír közösségi oldalán:

„Ismét szólt a rock and roll a Soul Hunterben.

Jó volt látni azt a sok barátot, havert ismerőst és most még ismeretlen arcot is, akik úgy gondolták, hogy velünk töltik ezt a csodálatos péntek estét a csordultig megtelt klubban.

Számunkra mérföldkő volt ez a koncert. Több mint egy éve olyan dolgokon mentünk keresztül, amelyek teljesen átírták a zenekar történetét. A nagy bizonytalanságban csak barátaink, közönségük és a zenekari tagok összefogása adott kapaszkodót, hitet ahhoz, hogy folytatni tudjuk utunkat, anélkül az ember nélkül, aki maga volt a HaddelHadd.

A HaddelHadd számunkra nem csak a zenéről szól, hanem a barátságról is. Főleg arról.

Pénteken megtörtént a csoda. Összeállt a banda. A két „ifjú titán“, Antal András és Bíró Szabolcs, beépültek a zenekarba, és egy csapásra a közönség szívébe is. Már a próbákon látható volt, hogy nagy párost alkotnak a fiatalok, és nemcsak azért, mert gyakorlatilag együtt nőttek fel, hanem mert, fogalmazzunk úgy, nagyon egyedi és különleges a humoruk. Megtalálták egymást, és mi megtaláltuk őket.

Van pár évtized (de csak papíron :) ) a zenekar korosabb tagjai és köztük, de ahogy elkezdünk zenélni vagy beszélgetni, ez az idő teljesen eltűnik. Lehet, hogy mi fiatalodunk hozzájuk, vagy ők öregednek hozzánk? Ha lehet választani, akkor inkább az első verziót választjuk. :) Szóval összeállt a banda, és folytatjuk a művet. Nem lesz csend. Tele vagyunk tervekkel, amelyekről majd időben értesítünk benneteket.

Köszönjük nektek a belénk vetett hitet, a kitartásotokat, a feltétlen szeretetet és bizalmat: azt, hogy ilyen szeretettel fogadtátok Andrást és Szabit, és persze az egész HaddelHadd zenekart, mert már Ti is tudjátok, hogy bizony a rock and roll nem játék! :)"

Sok sikert kívánunk a zenekarnak és az új tagoknak.

EZ, ATEMPO.sk