Petőfi - Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák kicsit másképp

A Kedvenceid másképp sorozat következő előadása egy igazi forradalmi eseménynek ígérkezik márciusban. A komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ szervezésében Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák zenekar Petőfi estjét láthatják az érdeklődők 2020. március 13-án 19.00 órától a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében.

A KONCERT ELMARAD

A 1ső Pesti Rackák együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock'n'roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével.

A rendkívül energikus produkció mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban és humorban gazdag estét. Számos ponton utal a rock'n'roll forradalom, az amerikai zenei kultúra és a zenekar elképzelésének kapcsolatára.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

1ső Pesti Rackák együttes négy tagja 2005-től dolgozik együtt Ferenczi Györggyel. Fúziós zenét játszanak, melyben fontos szerepet tölt be a magyar népzene a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove.

A zenekar életében nagyon fontos állomás a Hangzó Helikon sorozatban, 2006-ban megjelent Ferenczi - Petőfi album. Ez a kiadvány 2007-ben aranylemez lett. A Petőfi lemez anyagát számtalan előadáson játszották, többek között a Művészetek Palotájában, vagy a Párizsi Magyar Intézetben.

Rendszeresen turnéznak Németországban, és többször felléptek külföldi fesztiválokon, többek között Finnországban, Lengyelországban és Csehországban.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Petőfi dalok lényegét talán Lackfi János költő fogalmazta meg a legpontosabban:

„A Petőfi-ipar évtizedek óta szállítja a lakodalmassá szelídített nótákat. Most viszont hála Ferenczi Györgynek és társainak, itt dübörög az igazi, az irgalmatlan, a megalkuvást nem ismerő bluesos-rockos, kőkemény Sándor. Magyartanárok, magyarok, tanárok és nem tanárok, figyelem!"

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák Petőfi-estjére jegyek még kaphatók az Egressy Béni Városi Művelődési Központ pénztárában, illetve a koncert előtt a helyszínen.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

A koncert az Nemzeti Kulturális Alap- Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg.

ATEMPO.sk