Írj otthonmaradásra buzdító dalt a Petőfi Rádió felhívására és csatlakozz Pály Barna, Deniz, Fatal Error társaságához

Írj otthonmaradásra buzdító dalt a Petőfi Rádió felhívására és csatlakozz Pály Barna, Deniz, Fatal Error társaságához

A Fatal Error rockzenekar és Deniz dala mellett Pély Barna, A Dal 2020 zsűritagja is szerzeménnyel jelentkezett Petőfi Rádió adásának, a Talpra magyar műsorvezetőinek felhívására, amelyben arra kérik a magyar zenészeket, hogy otthonmaradásra buzdító dalokat írjanak.

A Talpra magyar műsorvezetői, Harsányi Levente és Bikfalvi Tamás arra szólította fel a magyar zenészeket, hogy a zene segítségével bírják otthonmaradásra mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztályt.

A kezdeményezéshez Pély Barna, A Dal 2020 zsűritagja is csatlakozott, aki Én vigyázok rád címmel írt dalt. A szerzemény annyira friss, hogy Pély Barna szülei is a rádióban hallhatták először.

 

 

„Ez a dal teljesen itthon készült, „home office” üzemmódban. Annyira friss, hogy még a szüleim sem hallották a premier előtt – mondta mosolyogva Pély Barna. - Tegnap előtt este megírtuk, tegnap összeraktam a házi stúdiómat és felvettem, ma éjszaka pedig beküldtem a Petőfi Rádióba. Most forgatunk hozzá videóklipet itthon, egy telefonnal. Home made a dal, így hiteles. Mi teljesen felkészültünk, mindenünk megvan, éppen ezért én sem mozdulok ki, csak ha muszáj, például, ha a szüleimnek kell vásárolni. Ezzel is azt szeretném üzenni, aki teheti, maradjon otthon. Mert nyilván van, aki nem teheti meg. De a munkán, bolton, gyógyszertáron kívül most semmi más nem lehet fontos.”

Deniz hasonló témájú dalát is csütörtök reggel mutatta be a Petőfi Rádió Itthon maradok címmel, a dalválasztó show döntős rockzenekara, a Fatal Error szerzeménye pedig pénteken kerül adásba.

 

 

"Maximálisan egyetértek a #maradjotthon üzenettel. Nekem is idősek a szüleim, akiket nehezen tudok meggyőzni arról, hogy miért fontos otthon maradniuk ebben az időszakban. A kortársaim, a negyvenes korosztály hasonló problémával küzd a családjában: vagánykodnak a szülők vagy a nagyszülők, mondván, nem olyan nagy dolog, mi bajom lehet, csak a boltba ugrok ki, vigyázok a gyerekre, csak egy puszit adok neki és közben egymást fertőzik. Nehezen áll össze a fejükben, mert valószínűleg ilyen helyzettel korábban nem találkoztak, vaklármának tartják és az sem elég, hogy látják az olasz vagy a svájci helyzetet. Úgy éreztem, hogy felelős felnőttként, művészként az ügy mellé kellett állnom, szeretném, hogy még sokáig teljes legyen a családom" – tette hozzá Pély Barna Artisjus-díjas zeneszerző,

A Petőfi Rádió felhívása továbbra is él, a műsorvezetők várják a magyar zenészek dalait, amelyeket a rádió csütörtöktől minden órában játszik.

ATEMPO.sk / MTVA