Felvidéki zenekart is jelöltek a Szikra-díjra – SZAVAZZUNK!

A koronavírus-járvány miatt igaz más időpontban, de idén is átadják a Szikra-díjakat. A keresztény könnyűzene legrangosabb megmérettetésén hat kategóriában lehet szavazni a jelöltekre március 24-ig.

Idén Felvidék is képviseltetve van, hisz a Crux formáció a Legjobb dicsőítő dal kategória öt legjobbja közé került a portálunkon is bemutatott Megváltottál című dalával.

„A megváltás számunkra sokkal többet jelent, mint valamiféle büntetés elengedése. Ha valóban engedjük, hogy az Isten átformálja a szívünket, akkor Jézus követése nem csak megtanult viselkedések és szabályok betartása lesz, hanem egy belülről forrásozó, valódi lelkiség. Ennek a szabadságát és örömét fejezi ki a dal, amely valójában egy meghitt beszélgetés az Istennel.” - mondta Sikula Gábor, a zenekar egyik gitárosa korábbi interjúnkban.

Szavazni a www.szikraprojekt.hu weboldalon lehet, kizárólag egy produkcióra.

SZAVAZZUNK

 

 

A Szikra-díjat eddig három alkalommal, 2016-ban, 2018-ban és 2019-ben ítélték oda, a legkiemelkedőbb keresztény könnyűzenészeket díjazva. Szikra-díjjal büszkélkedhet többek között a Keresztkérdés zenekar, Oláh Gergő, Havas Lajos – Bolyki András, a Helyes_Beat, az Új forrás Etno-Gospel, a Magidom, Sillye Jenő, Cserpes Abigél Sára, az Unless zenekar, Durkó Heléna - Ferencz Péter, a Pünkösdi Zenei Misszó, Petrőcz Rafael Mikes, Pátkai Benjamin, Pajor Tamás, a The Sign, Fóris Rita, Kübler Dániel, Győri János Sámuel és a FOURisFive.

A legnívósabb, keresztény szellemiségű alkotók és előadók elismerését célzó kezdeményezés az amerikai GMA Dove Awards mintájára, és szakmai partnerségével jött létre.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk