Látogass el otthonról a gyulai várba és az Almásy-kastélyba (+VIDEÓ)

Látogass el otthonról a gyulai várba és az Almásy-kastélyba (+VIDEÓ)

Online tárlatvezetés indul a gyulai várban és az Almásy-kastélyban, a kiállítóhelyek a kezdeményezéssel a #maradjotthon akcióhoz csatlakoznak.

Fábián Tamás, a Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője elmondta, hogy a kastély honlapján érhető el a virtuális túra, amelyben az érdeklődők önállóan barangolhatnak a főúri épület termeiben, az intézmény közösségi oldalán pedig egy online tárlatvezetés tekinthető meg, amelyet Szilágyi Sándor történész, a kastély munkatársa közreműködésével rögzítettek.

 

 

VIRTUÁLIS TÚRA

A gyulai vár is bebarangolható már a honlapról, az online tárlatvezetés pedig napokon belül elérhető lesz a közösségi oldalról.

VIRTUÁLIS TÚRA

 

A kommunikációs vezető hozzátette,

a kastély különlegességét egyfelől az adja, hogy a 19. századi főúri épület személyzetének mindennapjaival is megismertet az arisztokrácia szokásai mellett, emellett egyedülálló abban is, hogy legnagyobb számban digitális eszközök segítségével teszi ezt. A következő időszakban ezen eszközök tartalmait is folyamatosan megosztják majd - ígérte.

A gyulai Harruckern-Wenckheim-Almásy-kastély - amelyet alig két év alatt, 2,4 milliárd forintból újítottak fel - szinte napra pontosan négy éve, 2016. március 18-án nyílt meg látogatóközpontként. A nyitása óta több mint 300 ezer látogatóval bíró kiállítóhely Magyarország harmadik leglátogatottabb kastélya.

2018-ban jelöltként részt vett Varsóban az Év Európai Múzeuma Díj gáláján, ahol a legjobb 40 európai múzeum között az intézmény is helyt kapott. Tavaly Bécsben elnyerte a Heritage Hotels of Europe, az Európai Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének elismerését, Élmény és Örökség kategóriában.

EZ, ATEMPO.sk / MTI