Amerikai díjat nyert egy magyar középiskolás filmje – hétfőn meg is nézheted a Félúton-t

Amerikai díjat nyert egy magyar középiskolás filmje – hétfőn meg is nézheted a filmet

A legjobb film díját nyerte el a középiskolások kategóriájában az oklahomai Stillwaterben Lendvai Kristóf Félúton című kisjátékfilmje, amelyben a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színművészei szerepelnek.

A Red Dirt Film Festivalon egyedüli magyarként szerepelt és nyert a 18 éves nagykanizsai középiskolás rendező által tavaly készített 38 perces alkotás.

Az egyesült államokbeli fesztiválon az előválogatás után 107 film került a versenyprogramba. A középiskolások mezőnyében öt alkotást jelöltek, köztük a magyar fiatal angol felirattal, Halfway címmel versenyző filmjét.

 

 

A Félúton első díját novemberben az olaszországi Bariban nyerte el az Under The Stars International Film Festival negyedik, Scorsese Edition elnevezésű fordulójában. Ott a legjobb férfi mellékszereplő díjával jutalmazták Bellus Attilát, a Hevesi Sándor Színház színművészét a kisjátékfilmben nyújtott alakításáért.

Februárban a római Prisma Independent Film Awards válogatásába ugyancsak bekerült a Félúton angol feliratos verziója.

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház hétfő közösségi oldalán közvetíti a kisjátékfilmet és a hozzá kapcsolódó beszélgetést a rendezővel és Bellus Attila színművésszel.

EZ, ATEMPO.sk / MTI