A kis Virtuózok videóüzenetben kívánnak jobbulást a koronavírussal megfertőződött Plácido Domingónak

A kis Virtuózok videóüzenetben kívánnak jobbulást a koronavírussal megfertőződött Plácido Domingónak

A Maestro Facebook oldalán angolul és spanyolul is megjelent, a megfertőződéséről szóló bejegyzést tízezren osztották meg, és a rajongók ezrei kommentelték, jobbulást kívánva Plácido Domingónak. A Virtuózok tehetségkutató fiatal művészei, akiket évek óta segít Domingo, videoüzenetet készítettek, hogy gyors gyógyulást kívánjanak a Mesternek: “Get well soon, Maestro!”

 

 

A világhírű operaénekes erős köhögés és magas láz miatt hívta háziorvosát néhány nappal ezelőtt, aki azonnal a teszt elvégzését javasolta, ami pozitív lett. Maestro Domingo március 22-én ezt írta ki a Facebook oldalára: “Kötelességemnek érzem bejelenteni, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztem. A családommal ezért önkéntes karanténba vonulunk egészen addig, amíg azt az orvosok jónak látják. Jelenleg mindannyian jól vagyunk, a teszt elvégzésére azért volt szükség, mert köhögtem és belázasodtam.

Mindenkit arra kérek, tartsák be az utasításokat, mossanak kezet, tartsák meg a kellő távolságot egymástól és mindent tegyenek meg azért, hogy lassítsák a vírus terjedését – elsősorban maradjanak otthon.

Együtt van csak esélyünk harcolni a vírus ellen és megállítani a globális válságot, hogy aztán visszatérhessünk a normál hétköznapjainkhoz. Mindenkit arra kérek, kövesse a kormány útmutatásait és rendeleteit, hogy biztonságban legyünk és megvédjük magunkat és az egész közösséget"

 

Placido Domingo

 

Mint ismeretes, a spanyol származású operaénekes 2014 óta érdeklődik a Virtuózok műsor iránt. „A saját tehetségkutatómban, az Operaliában fantasztikus énekeseket fedeztünk fel az elmúlt 25 év alatt. Most a Virtuózok kiterjesztette ezt tehetségkutatást a hangszeres zenészekre is, ami csodálatos. Ezt a magyar formátumot a világ több pontján is átveszik, és több helyről fognak fantasztikus fiatalokat felfedezni, ennek rendkívül örülök.”

„A klasszikus zene él, hiszen rengeteg fiatal, tehetséges zenész van. Ők a klasszikus zene jövője.”

– mondta Plácido Domingo tavaly januárban a Virtuózok tehetségeit is felléptető dániai koncertje előtt.

A Virtuózok műsor ötödik évadában pedig a műsor vendégeként a fiatal felfedezettek alkotta zenekart vezényelte.

 

 

Plácido Domingo, aki idén töltötte be 79. évét, a hírek szerint jobban van. Gyógyulást kívánunk neki!

ATEMPO.sk
Fotó: Erdélyi Gábor