TáncHÁZI - Virtuális néptánc kezdőknek a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel és az M2 Petőfi TV-vel (+VIDEÓ)

TáncHÁZI - Virtuális néptánc kezdőknek a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel és az M2 Petőfi TV-vel (+VIDEÓ)

TáncHÁZI-ra, azaz virtuális néptáncórára hív a Zsuráfszky Zoltán vezette Magyar Nemzeti Táncegyüttes és az M2 Petőfi TV. A táncegyüttes a profiknak szóló Legényesezz otthon! kihívás sikere után most azokat szólítják meg az M2 Petőfi TV-vel közösen, akik szeretik a néptáncot, de eddig nem volt alkalmuk kipróbálni.

Itt az idő, hogy mindenki táncra perdüljön és megtegye az első tánclépéseit a Magyar Nemzeti Táncegyüttes segítségével. Semmilyen előképzettségre nincs szükség, az otthon melege pedig tökéletes helyszíne a virtuális néptáncóráknak.

A néptánc felvidít, közösséget teremt, űzhetik kicsik és nagyok, vékonyak és kevésbé vékonyak, ügyesek és leendő ügyesek, vagyis a néptánc mindenkié - vallja Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, a Fölszállott a páva zsűritagja, a projekt egyik elindítója.

 

TáncHÁZI

 

A TáncHÁZI projekt végére, akik jól figyelnek, otthonukban megtanulhatják táncos anyanyelvünk alapjait. Ehhez nem kell mást tenni, mint követni a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és az M2 Petőfi TV Facebook oldalát, ahol minden szerdán és szombaton jönnek az új TáncHÁZI videók.

Az igazán bátrak pedig fel is mondhatják a leckét: a megtanult figurákról készült videókat #TáncHÁZI #mnte #petofilive hastagekkel várják a szervezők.

Az első leckét Sánta Gergő és Sánta-Bíró Anna a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szólistái tanítják,

 

 

a másodikat a zselízi Juhász Bence Zsombor és Paput Júlia, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai,

 

 

és tegnap megjelent a harmadik, Molnár Sarolta és Fekete Bence (Magyar Nemzeti Táncegyüttes) előadásában.

 

 

ATEMPO.sk / MTVA