Újabb színház mutatja be előadásait online

Ha kedd, akkor Kecskemét címmel indított online közvetítéssorozatot a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.

A kecskeméti teátrum kedd esténként 19 órától egy-egy korábbi előadásának felvételét teszi közzé közösségi oldalán.

A felnőtteknek szóló darabok közül elsőként László Miklós 1937-ben írt Illatszertár című romantikus komédiáját nézhették meg az érdeklődők. A háromfelvonásos vígjátékot csaknem kétezren követték az interneten.

A gyermekeknek - a nagy érdeklődésre való tekintettel - április 18-án, szombaton délelőtt már második alkalommal vetítették le a Prokofjev dallamaival átszőtt Péter és a farkas című zenés mesejátékot.

Az online közvetítéssorozat következő előadása április 21-én, kedden 19 órától a Ballada a 310-es parcella bolondjáról szóló példázat lesz. Schwajda György drámájának főhőse a rendőri hivatásának csúcsán lévő ügynök, akit képességei arra ítélnek, hogy értelmi fogyatékost játszva, megfigyelje a parcellához temetettek látogatóit.

A hónap grátiszelőadása A bohóc című monodráma lesz, amelyet április 28-án láthatnak majd online közvetítésben az érdeklődők. Az egyszemélyes monodrámát James Joyce író vázlata alapján Váry Károly írta és rendezte.

Az online közvetítések folytatódnak, minden előadás elérhető lesz a kecskeméti színház Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján, és a www.kecskemeti.hu weboldalon is.

ATEMPO.sk / MTI