A MartFeszt is elmarad – egy őszi szabadegyetem még tervben van

A MartFeszt is elmarad – egy őszi szabadegyetem még tervben van

A koronavírus-járvány okozta helyzet nem várt kihívások elé állított mindannyiunkat, melyekhez az élet minden területén alkalmazkodnunk kell. A MartFeszt szervezőcsapata úgy döntött, hogy a VIII. Martosi Szabadegyetemet az előre bejelentett július 8-12-i dátumon nem tartja meg. Mindez azonban egyelőre csak a hagyományos nyári műfaj és a beharangozott nagykoncertek elhagyását jelenti.

Amennyiben azt a körülmények lehetővé teszik, idén egy ingyenes őszi közéleti egyetemmé alakítják át a MartFesztet, melynek témái a koronavírus utáni világ, a nemzeti összetartozás éve, a szlovákiai parlamenti választások utáni helyzetkép, a felvidéki magyar társadalmi program és politikai egység megteremtésének útjai lesznek.

 

MartFeszt

 

Az addig felépülő Martosi Rendezvényliget létesítményei, továbbá az Esterházy Akadémia és a Zsittnyan István Művelődési Ház egy másik őszi hétvégén is a látogatók rendelkezésére állnak, ezért tehát a kül- és beltéri rendezvények megtartására egyaránt felkészültek a szervezők, a lehetőségekhez mérten pedig a családi programok, sportolási lehetőségek, szórakoztató kultúrműsorok és koncertek megszervezéséről sem mondanak le.

„Bővebb információkkal, ideértve a Martosi Rendezvényliget hivatalos átadásának időpontját a járvány-helyzet alakulása függvényében szolgálunk. Reméljük, jó hírekkel jelentkezhetünk, hiszen egy ilyen megpróbáltatások utáni időszak után mindenkinek jár egy kis őszi MartFeszt! Adja Isten, hogy így legyen! Mindenkinek jó egészséget kívánunk! Vigyázzunk egymásra, és sikerülni fog!” - írta Gubík László, a MartFeszt csapata nevében

ATEMPO.sk / MartFeszt