Váczi Eszter Quartet akusztikus koncert TV-ben és rádióban (+VIDEÓ)

A Váczi Eszter Quartet akusztikus koncertje TV-ben és rádióban (+VIDEÓ)

A 2002-ben alakult zenekar, a Váczi Eszter Quartet érkezik az M2 Petőfi TV következő, még a korlátozások előtt rögzített friss Akusztik adásába. A zenekar tagjai ezúttal egy igazi különlegességgel készültek az A38 hajó színpadára meghívott vendégükkel, Fekete Kovács Kornél Liszt-díjas jazz zenésszel közösen.

„Fekete Kovács Kornéllal már idestova 20 éve ismerjük egymást és az egyik legnagyobb muzsikusnak tartom. Mikor megkaptuk a felkérést, egyértelmű volt, hogy hangszeres szólistát szeretnénk vendégül, a trombita és a szárnykürt pedig nagyon jól beleillik a zenei világunkba”

– kezdte Váczi Eszter, aki azt is elárulta, hogy két legerősebb dalukat, a Belső tenger és az Isten veled című szerzeményeket játszák közösen az elismert jazz zenésszel, nem is akárhogyan.

Két koncert, két szín - ilyen volt a JazzOn! fesztivál a Váczi Eszter Quartetel

„Kornél javaslatára a két dalt összekötöttük egy szabad improvizációval, amire írtam egy prózai szöveget is. Soha nem adtuk még ezt elő így. Egészen a hatása alá kerültünk.”

 

 

Emellett az egyedi hangzásvilágú Váczi Eszter Quartet legjobb számai is elhangoznak majd:

„A mi zenénk inkább mesél, és fontos velejárója, hogy az ember "benne legyen". Kívánom a nézőinknek, hogy sikerüljön belekerülniük a zenénkbe a televízió képernyője előtt is. Mi nagyon jól éreztük magunkat a felvételen, valódi koncertélményünk volt” – mondta a zenekar énekese, aki hozzátette, hogy

lesz egy kakukktojás is a számok között, méghozzá egy kortárs magyar zeneszámnak, Péterfy Bori Hajolj bele a hajamba című slágerének feldolgozása, amely kifejezetten az Akusztikra készült.

 

 

A Váczi Eszter Quartet Akusztik 2020. április 26-án 22.00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később április 27-én hétfőn, 22.15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n..

ATEMPO.sk