Meghalt Szilágyi István színművész

Meghalt Szilágyi István színművész

82 éves korában életét vesztette Szilágyi István, a Keménykalap és krumpliorr című filmben Lópici Gáspárként megismert, Aase-díjas színészművész.

A színészt az index.hu szerint vélhetőleg fia ölte meg. A rendőrség közlése szerint vasárnap reggel 7 óra 34 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a XVII. kerületi X. utca egyik családi házában egy férfi bántalmazza apját. A rendőrök a helyszínen elfogták a bántalmazót, a 49 éves Sz. Pétert, aki ellen a BRFK életvédelmi osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.

 

 

Szilágyi István 1937. december 7-én született Gyomán. 1961-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd az egri Gárdonyi Géza Színházhoz szerződött. 1965-től 1973-ig az Irodalmi Színpad, 1973 és 1975 között a Vidám Színpad tagja volt. 1975-ben a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött, 1976-ban a Vígszínház tagja lett. 1979-ben a Mafilm társulatához került.

Országosan ismertté 1968-ban Sípos úr figurájának megformálása tette a Bors című tévésorozatban. Sokaknak viszont az 1974-es Keménykalap és krumpliorr című ifjúsági filmsorozat Lópici Gáspárja, illetve az 1980-as Indul a bakterház Piócás embereként maradt emlékezetes.

Utolsó éveiben Rákosligeten élt, rendkívül szegényes körülmények között.

A színésznek az Aurora zenekar szervezett egy gyűjtést még 2017-ben, amiből hárommillió forint folyt be. Szilágyi István korábban a zenekar több videoklipjében is szerepelt.

 

 

 

ATEMPO.sk / MTI, index.hu