Nézzetek szét a múzeumokban – minden egy helyen

Nézzetek szét a múzeumokban – minden egy helyen

Ajánljuk figyelmetekbe a Virtuális Mozaik Múzeumtúrát, a múzeumok online elérhető tartalmainak keresőoldalát.

A zárva tartó múzeumok, hogy kapcsolatban maradhassanak látogatóikkal, számos kulturális anyagot, kiállítást és gyűjteményt tettek elérhetővé online. Az újonnan elindult oldal célja, hogy összegyűjtse és egy oldalon megjelenítse a múzeumok digitális tartalmait.

A weboldalon a pedagógusoknak a digitális oktatást segítő tartalmak és múzeumpedagógiai foglalkozások közzétételével nyújtanak segítséget.

Az oldalon igyekeznek sokszínű tartalmakat megjeleníteni múzeumi partnereink segítségével. Közel 200 digitális tartalom érhető el, többek között audio guide-ok, virtuális kiállítások, épületbejárások, múzeumpedagógiai foglalkozások, online gyűjtemények, adatbázisok és folyóiratok.

Az oldalon megjelenő tartalmakat hashtagekkel látták el, különböző kategóriára, tematikára, korosztályra vagy akár a keresett múzeum nevére lehet szűrni, így első kézből juthatnak az érdeklődők a számukra legfontosabb információkhoz. A szűrés után megkapják a megfelelő találatokat, és a kiválasztott tartalom képére klikkelve annak weboldalára jutnak el.

Mivel az oktatáshoz egy friss kutatás szerint a pedagógusok szívesen használják fel a múzeumok vizuális anyagait, ezért összegyűjtötték a magyarországi múzeumok Youtube-csatornáit, ahol mindenki választhat a megfelelő tartalmak közt.

VIRTUÁLIS MÚZEUMTÚRA

A Mozaik Múzeumtúra a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Néprajzi Múzeum szakmai támogatásával és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásában valósul meg.

ATEMPO.sk / MTI