Üzent a közönségnek Tóth Tibor, a Komáromi Jókai Színház leköszönő igazgatója

Ma ér véget Tóth Tibor igazgatói munkája a Komáromi Jókai Színházban, amely poszton a május 11-én megválasztott Gál Tamás váltja őt.

„Jelen kell lennünk a kulturális és társadalmi élet számos színterén” - Gál Tamás már ma munkához lát

A leköszönő színházigazgató levelet tett közzé a közönséghez a színház közösségi oldalán.

„Tisztelt színházszerető és színházpártoló közönség! 2003. május 17-e óta tartó több mint 17 éves igazgatói megbízatásom 2020. május 20-án végéhez ér(t). Engedjék meg, hogy nagy tisztelettel megköszönjem Önöknek, hogy ezen az olykor kalandos, de nagyon izgalmas, a „színházművészet kemény köveivel” kirakott úton velem tartottak. Hogy bérlet- vagy jegyvásárlással támogatták szlovákiai magyar közösségünk legnagyobb és egyben legfontosabb kulturális intézményét.

Mérhetetlenül hálás vagyok a sorsnak, hogy Önökkel együtt élhettem meg felemelő pillanatokat, óriási sikereket, könnyeket, kacagást, gyönyört, felismerést, és olykor kudarcokat is.

Mindig a tudásom legjavát próbáltam belefektetni ebbe a csodálatos vállalásba. Ahogy Önöket a nézőtéren, úgy engem is a színpadon, a színfalak mögött, az épületben, az igazgatói irodában, az utcán, az életben értek óriási megpróbáltatások, új impulzusok, döbbenetek, sikerek, felejthetetlen élmények, csodák és csalódások. Ez így természetes, mert egy színház akkor él, ha folyamatosan meglep. Úgy a nézőt, mint az alkotót. Azt már csak titokban merem remélni, hogy sokkal több pozitív élményben volt részük a Komáromi Jókai Színházban, mint negatívban.

Kívánom, hogy a jövőben ugyanúgy megtalálják a színházművészet iránti vágyukat és beteljesülésüket színházunkban, mint ez idáig. Hogy ne a megszokás, hanem a nyitottság, a tiszta szív és a kíváncsiság vezesse be Önöket a színház nézőterére. És soha ne azzal a kedélyállapottal, hangulattal, gondolatokkal, pulzusszámmal és vérmérséklettel álljanak fel a nézőtéri székből, mint amilyennel ott helyet foglaltak.

Egy-egy színházi előadás mindenkor, mindenki számára legyen maradandó élmény és emlék. S ha véletlenül nem az Önök ízlésének megfelelő egy-egy előadás, akkor se fordítsanak hátat színházunknak: adjanak neki további esélyt!

Higgyék el, hogy az alkotók a lehető legjobb szándékkal viszonyulnak egy-egy előadás létrehozásához. Szükségük van az Önök támogatására, megértésére, türelmére, kitartására, toleranciájára, szeretetére, tapsára.

Engedjék meg, hogy az elkövetkezőkben nagyon sok szép, tartalmas és maradandó színházi élményt kívánjak Önöknek! Kérem Önöket, hogy maradjanak hűek a szlovákiai magyar színházművészethez, s támogassák jelenlétükkel a jövőben is a Komáromi Jókai Színházat, mert ez a színház Önökért van! Az Isten áldja meg Önöket! A viszontlátásra! Üdvözlettel: Tóth Tibor, a Komáromi Jókai Színház leköszönő igazgatója”

 

TELJES ELŐADÁSOK A JÓKAI SZÍNHÁZBÓL

SZÍNHÁZI ELŐADÁS: Barabbás - a Komáromi Jókai Színház előadása

VIDEÓ: A Komáromi Jókai Színház és a Ghymes együttes mesekoncertje - Csak a világ végire

SZÍNHÁZI ELŐADÁS: Sári bíró - Móricz Zsigmond műve a Komáromi Jókai Színház előadásában

SZÍNHÁZI ELŐADÁS: Vérnász - a Komáromi Jókai Színház előadása Szarka Tamással

SZÍNHÁZI ELŐADÁS: Revizor - Gogol népszerű komédiája a Komáromi Jókai Színház előadásában

SZÍNHÁZI ELŐADÁS: A Komáromi Jókai Színház komédiája - Cseresznyéskert

Nézzük otthonról a Komáromi Jókai Színház és a Thália Színház közös előadását Benkő Gézával - Bányavakság

VIDEÓ: Nézzük a Komáromi Jókai Színház következő előadását otthonról - Énekes madár

VIDEÓ: Élvezd a Komáromi Jókai Színház következő előadását otthonról - Bányavirág

VIDEÓ: Nézd a Komáromi Jókai Színház előadásait otthonról - Bánk Bán

ATEMPO.sk / Komáromi Jókai Színház
Fotó: Komáromi Jókai Színház