Kisebb rendezvények már szervezhetőek Szlovákiában - a nagyoknak annyi?

Kisebb rendezvények már szervezhetőek Szlovákiában

Hatályba lépett szerdán Szlovákiában a Covid-19 betegség terjedésével összefüggésben bevezetett korlátozások feloldásának következő szakasza.

Ennek értelmében engedélyezték a száznál kevesebb létszámú tömegrendezvényeket, így ekkora közönséggel már üzemelhetnek a mozik és színházak is, és akár kisebb közönségű koncertek is szervezhetőek.

Természetesen a korlátozások betartása mellett lehet mindezeket lebonyolítani, melynek része többek közt a szájmaszk viselése és a 2 m távolság az egyes résztvevők között (kivéve, ha családtagról van szó).

Igor Matovic kormányfő viszont hozzátette, hogy ezer fő feletti rendezvények megvalósítását idén nem biztos hogy engedélyezni fogják. Így valószínű további nagy események maradhatnak el Felvidéken is.

A következő enyhítések bevezetése június elején várható, amennyiben továbbra is kedvezőek lesznek a kilátások és az eredmények

A legújabb adatok alapján úgy tűnik, hogy Szlovákiában az elmúlt három héthez hasonlóan ezen a héten is átlagban napi öt alatt maradhat a koronavírussal újonnan diagnosztizáltak száma. A központi válságstáb honlapján közölt adatok szerint szerdán három, kedden egy, az elmúlt négy napban pedig együttvéve három személynél mutatták ki a Covid-19 betegség kórokozóját, így jelenleg - a korábbiakkal együtt - 1502 fertőzöttet tartanak nyilván. Közülük hivatalosan 1245-öt nyilvánítottak gyógyultnak, és a gyógyultnak nyilvánítottak száma mintegy három hete minden nap meghaladja az újonnan regisztrált fertőzöttekét. A kór elismert halálos áldozatainak száma 28, és eddig már közel 150 ezer vírustesztet végeztek el.

EZ, ATEMPO.sk