Rácz Gergő és Orsovai Reni a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

Rácz Gergő és Orsovai Reni a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

Tizennyolc hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni Mostantól című Fonogram-díjas dala.

A Hivatalos magyar slágerlisták esetében sokszor előfordul, hogy egy-egy meghatározó felvétel hetekig, akár hónapokig az élmezőnyben marad, ám a Magyar Rádiós Top 40 történetében Rácz Gergő dalának 18 hete tartó egybefüggő listavezető pozíciója igazi unikum. Az eddigi rekorder Rúzsa Magdolna volt, aki a Jel című dalával 17 hétig volt folyamatosan első.

"2017 januárjában indítottuk útjára a kizárólag hazai dalok rádiós játszásait összesítő Magyar Rádiós Top 40-et. A legtöbbször elhangzó magyar hangfelvételeket azért különösen izgalmas rangsorolni, mert ebben a mezőnyben a hazai előadók nem a külföldi világsztárokkal, hanem saját pályatársaikkal versenyeznek. Mi pedig hétről hétre képet kapunk arról, mi épp Magyarország legnépszerűbb hazai rádiós slágere" - mondta Szűts László, a MAHASZ elnöke.

Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című felvételének eredményei a Hivatalos magyar slágerlistákon:

- 22 hete van a Magyar Rádiós Top 40-en, ebből 18 hete, azaz a 2020/3. héttől kezdve folyamatosan listavezető.
- A Rádiós Top 40-en a csúcs pozíciója a 10. volt.
- Az Editors' Choice Top 40-en már volt 2. is, vagyis ekkor mindössze egy nemzetközi sláger előzte meg.
- A dalletöltéseket összesítő Single Top 40 slágerlistát is vezette már.
- A Stream Top 40-en már volt 5. helyezett is (4 külföldi világsláger mögött).

A Dal 2020 című műsorban is győzedelmeskedő Mostantól című chartrekorder dal a Radiomonitor.com adatai alapján eddig több mint 5800 alkalommal csendült fel a hazai rádiókban, a szerzeményhez készült videóklipet pedig a YouTube-on 6 hónap alatt közel 19 milliószor nézték meg.

 

 

ATEMPO.sk