Tévéjáték készül a Peer Gynt előadásból Gál Tamás főszereplésével

Tévéjátékot forgatnak a Soproni Petőfi Színház és a felvidéki Csavar Színház koprodukciójából, a Peer Gynt drámai költeményből rövidesen a nyári hónapokban.

A főszereplő a Jászai-díjas Gál Tamás, a rendező a Jászai-díjas Pataki András. Felvidékről Kiss Szilvia és Boráros Imre is játszik az előadásban.

 

Peer Gynt

 

A Peer Gynt az idei soproni évad egyik legnagyobb színházi téttel bíró összművészeti előadásaként nyerte el a közönség tetszését. A Henrik Ibsen művéből készült darab magyarországi és határon túli meghívásokat is kapott már eddig,

Dunaszerdahelyen, valamint Komáromban a nézők felállva ünnepelték a stábot. A produkciót szívesen látják a Szlovák Nemzeti Színházban is.

 

Peer Gynt

 

Az előadás rangos szakmai elismerésként meghívást kapott az augusztusi Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiváljának versenyprogramjába. A darab a leghűségesebb város teátrumában szeptember 24-én, 25-én és 26-án látható a február 13., 14., 15-i bérletes alkalmak pótlásaként.

Most nyáron pedig az MTVA-val együttműködésben tévéjáték készül az előadásból Sopronban. A Petőfi Színház társulata júniusban kezdi el a csoportos próbákat az intézményben, s ezután indulhatnak a televíziós felvételek a nyári egyeztetések függvényében.

A Peer Gynt Balogh Tibor kritikus tetszését is elnyerte: "Számomra a Pataki András vezette Soproni Petőfi Színház eddigi teljesítménycsúcsa ez." írta.

 

Peer Gynt

 

A darabban Aaseként Horváth Zsuzsa Jászai- és Aase-díjas színművész látható. A Gomböntőt Eperjes Károly Kossuth-és Jászai-díjas színművész játssza. Dovre apóként a Jászai-díjas Kovács Frigyes lép színpadra. Solvejget Molnár Anikó alakítja. A Pap a Kossuth-díjas Boráros Imre.

A többi szerepben, sok figurát életre keltve Kiss Szilvia mellett Ács Tamás, Savanyu Gergely, Papp Attila, Farkas Tamás, Marosszéki Tamás látható.

A mozgás Rovó Péter munkája. A három táncos: Gara Lídia, Szalai Dóra, Alekszej Batrakov. A zene Varga Gábor nevéhez fűződik. A zenésztársak, Kónyai Flórián hegedűn, Sárközi Gábor nagybőgőn és Stöckert Ádám ütős hangszereken játszanak az előadásban. A díszlet és jelmeztervező a Munkácsy-díjas Gyarmathy Ágnes, a zenei vezető Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész. A dramaturg Katona Imre.

 

peer-gynt01
peer-gynt02
peer-gynt03
peer-gynt04
peer-gynt05
peer-gynt06
peer-gynt07
peer-gynt08
peer-gynt09
peer-gynt10
peer-gynt11
peer-gynt12
peer-gynt13
peer-gynt14
peer-gynt15
peer-gynt16
peer-gynt17
peer-gynt18
peer-gynt19
peer-gynt20

 

ATEMPO.sk / Soproni Petőfi Színház