Andrea Bocelli is elkapta a koronavírust

A világhírű olasz tenor, Andrea Bocelli nyilvánosságra hozta, hogy március első felében elkapta a koronavírust az egész családjával együtt. Elmondta, hogy enyhe hőemelkedésen túl tünetmentes volt. Hangsúlyozta, hogy gyógyulása óta vérplazma-donorrá vált.

Április közepén már az üres milánói dómban adott csodálatos koncertet For Hope (Zene a reményért) címmel, amit online közvetítettek.

A YouTube videomegosztón rekordnézettséget döntött a rendhagyó fellépés, még soha ennyien nem figyeltek komolyzenei koncertközvetítést élőben ezen a platformon - írta a Variety.com.

A Music for Hope - Live from Duomo di Milano (Zene a reményért - Élőben a milánói dómból) című közvetítést a csúcson egyidejűleg 2,8 millióan nézték, ami szintén rekordnak számít a YouTube-on. A 25 perces Bocelli-koncertet 24 óra alatt több mint 28 millióan látták, és most már meghaladta a 40 milliót az előadást megtekintők száma.

 

 

A 61 éves vak énekest a történelmi katedrális orgonistája, Emanuele Vianelli kísérte a koncerten, amelyen Bach és Gounod Ave Mariája és Mascagni Sancta Maria című műve is elhangzott, és amely az Amazing Grace (Csodás kegyelem) című keresztény egyházi énekkel zárult.

ATEMPO.sk / MTI