Kell még egy szó – a Kormorán jubileumi koncertje a TV-ben

A műfajteremtő Kormorán együttes 2016-ban ünnepelte 40. születésnapját az Uránia Nemzeti Filmszínházban egy nagyszabású jubileumi koncerttel. A eseményen a zenekar legénységéhez Deák Bill Gyula és Papadimitriu Athina is csatlakozott.

Ezt a koncertet nézhetjük meg most hétvégén, május 30-án, szombaton két részben 20.55-től és 21.50-től az M5-ön.

ITT NÉZD ONLINE

Magyarországon az első olyan formáció volt, amely ars poeticaként ültette a hard rock és a heavy metal blues-alapú szikárságára a zsigeri hegedűsírást és a fúvósok éteriségét. Az eleinte csak felületesen figyelő zenésztársadalom is meghökkenéssel vette tudomásul, hogy hosszú hajú, városi vagányok és falusi bácsikák, nénikék világa, hirtelen egy húron pendülhet. Az együttest Koltay Gergely alapította 1976-ban, kizárólag akusztikus hangszereken játszó, versmegzenésítő társaságként.

A jelenlegi felállásban kilenc éve dolgoznak együtt, tagjai Fehér Nóra és Vadkerti Imre énekes, Szűts István billentyűs-zeneszerző, Gáspár Álmos hegedűs, Zsoldos Tamás basszusgitáros, Karácson Zsolt ütőhangszeres, Szekeres Zoltán gitáros és a Kossuth-díjas Koltay Gergely, az együttes alapító-vezetője.

"Isten éltesse a Kormoránt. Helyénvaló a bencés szerzetesek ősi jelmondatával boldog születésnapot kívánni nekik: imádkozzanak és dolgozzanak tovább úgy, ahogyan eddig is tették, nagyvonalúan mellőzve a kereskedelmi trendeket, önfejűséggel, hittel, szeretettel."

EZ, ATEMPO.sk