Ismét lesznek előadások a Komáromi Jókai Színházban

Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színpadi játékával újra kinyitja kapuit a Komáromi Jókai Színház. Két és fél hónap után június 2-tól a hatályban lévő egészségügyi előírások szigorú betartása mellett várják a közönséget.

Felnőtt bérleteseknek, illetve Stúdió bérlettel rendelkező nézőknek lesz lehetősége megtekinteni a darabot Kiss Szilvia (Marianne) és Gál Tamás Dosky- és Jászai Mari-díjas színművész, színházigazgató (Johan) előadásában, a Jászai mari-díjas Pataki András rendezésében.

Kötelezően szájmaszkban érkező nézők az előírások jegyzékét már a főbejáratnál elolvashatják. A stúdiószínpad helyett a nagyszínpadon lesz látható az előadás, melynek időtartama 1 óra 50 perc, szünet nélkül. A nézőtéren hatvanhárman foglalhatnak helyet kettesével, egymástól négy szék kihagyásával, úgy, hogy az előttük és a mögöttük lévő sorok üresen maradnak.

A közönség tömegesen nem tartózkodhat az emeleti előcsarnokban, a nézőtéren tetszőleges a helyfoglalás, a ruhatár és a színházi büfé nem üzemelnek. A nézőknek érkezéskor és távozáskor be kell tartani az előírt másfél, két méteres távolságot.

 

Csavar Színház

 

A színház a 2019/2020-as évad felnőtt bérleteiben eredetileg szerepelt Rokonok című Móricz Zsigmond-színmű helyett tűzte műsorára a Bergman-darabot. A szervezési osztály munkatársai ezekben a napokban valamennyi bérletest személyesen értesítenek előadásuk pontos időpontjáról, és arra kérik a nézőket, hogy csakis azok jelenjenek meg az előadásokon, akik értesítést kaptak.

A Csavar Színház és a Soproni Petőfi Színház előadását az évad végéig fogják játszani, hogy minden bérletesnek legyen lehetősége színházba menni. E heti előadások időpontjai: június 2. kedd 18 óra, június 3. szerda 18 óra, június 4. csütörtök 18 óra, június 5. péntek 17 és 20 óra, június 7. vasárnap 15 és 18 óra.

 

OTT VOLTUNK: Jelenetek egy házasságból - Szerelem és gyűlölet testközelből

 

Sokszor szórakoztató, máskor szívszorító jelenetek egy férfi és egy nő szerelmének történetéből. Az első jelenet látszólagos felhőtlen boldogságától jutnak el az egymás ellen forduláson, a teljes felbomlás folyamatán át a megbékélésig, egy újfajta szeretet kialakulásáig, ahol a két ember, Marianne és Johan már nem kiszolgáltatottjai egymásnak, hanem őszinte megértéssel tudnak közeledni a másik felé.

„Három hónapig írtam ezt a könyvet, de egy fél élet tapasztalatai sűrűsödnek benne. Nem vagyok benne biztos, hogy fordítva jobb lett volna. Talán választékosabbnak hatna. Valahogy megszerettem ezt a két embert, míg velük foglalkoztam. Eléggé ellentmondásosak lettek, néha félénkek, gyerekesek, néha egészen felnőttek. Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetre méltók. Egyszerre.” - Ingmar Bergman

EZ, ATEMPO.sk