Felvidékiek is online koncertet adnak ma az A38 Hajón

Folytatódik az az A38 Hajó a Hajónapló.ma csapatával közös szervezésben megvalósuló Vasárnapi Iskola című nagyszabású online fesztiválsorozatot, amelyben a Kárpát-medence mintegy száz zenei produkcióját juttatják el az érdeklődőkhöz tíz egymást követő vasárnapon.

Az alkalmanként tíz bemutatkozó fellépő az A38 Hajón ad koncertet, amelyeket a Hajónapló élőben közvetít a Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

Minden alkalommal új szemléletű produkciókkal válik mindennapossá közelünkben az új zenészek, előadók, zenei világok, kísérletek, kezdeményezések bemutatkozása.

Múlt héten a komáromi Jókai Ágit láthattuk, hallhattuk. Június 7-én, vasárnap 10.30-tól többen is színpadra állnak Felvidékről.

 

Mészáros Tamás

 

Elsőként a keszegfalvai Mészáros Tamás színész, énekes és zenekara, aki már 2014 óta jelentet meg lemezeket, single albumokat. Egyedi hangzásvilága abszolút felismerhető. Jelenleg több, mint tíz musical és rockopera előadásban játszik. Főbb szerepei a Macskafogó, a Szép nyári nap, valamint a Made in Hungária előadásokhoz kötik.

 

Misztrál

 

Őket a rimaszombati Tóbisz Tinelli Tamás vezette Misztrál követi. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is. Dalaik egyre inkább önálló minőséget, sajátos „Misztrál-hangzást” hordoznak. A kimagasló vokális képességű, számos akusztikus hangszert megszólaltató együttes tagjai különböző zenei érdeklődésűek. Ez az indíttatásbeli színesség – az ősiséget idéző motívumoktól a kortárs hangzású elemek alkalmazásáig terjed.

 

Valami swing

 

Este pedig jön a Valami swing a Zselízen született Babindák Istvánnal. Az együttes tagjait 5 évvel ezelőtt a Django Reinhart zenéjének szeretete hozta össze. Már a kezdetektől feszegették a gipsy jazz és a swing kereteit. A hosszú évek óta tartó közös zenélés alatt természetes módon alakult ki saját stílusuk, melyet úgy hívnak, hogy hot jazz és cool swing.

 

Az ötödik alkalom során június 7-én 10.30-tól ezeket a koncerteket követhetitek:

10.30 Tha Shudras
11.40 Volver La Vida
12.50 Deus Ex Quartet
14.00 Úzgin Űver
15.10 Mészáros Tamás
17.00 Misztrál
18.10 Modern Art Orchestra
19.20 Valami swing
20.30 Dorota
21.40 Cymbal Rush

EZ, ATEMPO.sk