A rendezvények és vásárok szervezői, árusai tiltakozást szerveznek - Jakus Zoltán nyilatkozott

A június 10-től érvénybe lépett rendeletek engedélyezik a tömegrendezvényeket 500 főig, majd pedig július 1-től év végéig 1000 emberig.

Ennek hatására a nagy események idén elmaradnának Szlovákiában. Sem kültéri koncertek, fesztiválok, vásárok nem valósulhatnak meg, vagy épp a focimeccsek is megszabott számú közönség előtt zajlanak majd.

Jakus Zoltán, a Bősiek Bősért rendezvény szervezője már májusban lépéseket tett a korlátozások enyhítése érdekében.

„Először mint a Bősiek Bősért PT kezdeményeztük, de nem kaptunk érdemleges választ. Viszont láttuk, hallottuk, hogy az ország több pontján sem értenek egyet a kormány döntésével és ezért a SZČO Jarmočníci a predajcovia tömörüléshez csatlakozva fogalmaztuk meg kéréseinket.”

 

jakus-level1
jakus-level2

 

Ez első találkozásukon Martin Fecko, a mezőgazdasági minisztérium államtitkárát kérték meg, hogy tolmácsolja felhívásukat a kormány felé.

„Az elsődleges célunk tárgyaló asztalhoz ülni és elérni, hogy egyforma bánásmódban részesüljünk. A szabadtéri rendezvények széles skálája nagyobb szigort élvez, mint például a beltéri rendezvényeké, vagy akár egy üzletközpont működése. És a strandok is korlátozások nélkül működhetnek.” - tette hozzá Zoltán.

Amennyiben nem sikerül elkezdeni a tárgyalásokat, tiltakozásokat indítanak.

„Mindaddig blokkolni fogjuk a D1-es autópályát, amíg nem születik döntés. Elégedettek akkor leszünk, ha megszűnik a emberszámos korlátozás!”

Tehát hasonló lépésekhez folyamodnak, mint korábban a fitnesztermek képviselői – részletek a Facebook-eseményben.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk