Megalakult a Széchenyi István Történelmi Vándorszínház

Megalakult a Széchenyi István Történelmi Vándorszínház

Megalakult a Széchenyi István Történelmi Vándorszínház, amelynek célja a keresztény értékrend és a történelmi tárgyilagosság közvetítése, valamint a magyar nyelv ápolása lesz - közölte az alapító Gróf Széchenyi Család Alapítvány.

A Vándorszínház vezetésére a Széchenyi család Fazekas István Jókai-díjas drámaírót, a Selye János Egyetem Református Teológiai Karának adjunktusát kérte fel.

Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: a Széchenyi család régóta fontolgatja egy olyan színtársulat létrehozását, amelyik akár a Kárpát-medence legkisebb magyar lélekszámú településeire, illetve a színpaddal rendelkező középiskolákba is elviheti azokat a kamaradarabokat, amelyek Jézus Krisztus követésének példázatait, vagy a magyar történelem sorsfordító pillanatait tárják a nézők elé.

 

Széchenyi István Történelmi Vándorszínház

 

A Vándorszínház keretében a hangjáték műfaját is szeretnék megújítani.

Fazekas István arról tájékoztatott, hogy

a Vándorszínház az Árva Bethlen Kata, a Tony, a Pilátus éjszakája, a Zrínyi Ilona és A pillanat érkezése című színdarabot tervezi műsorra tűzni, valamint Esztergályos Cecília Meddig vagyok? című önálló szerzői estjét. Az előadásokat meghívásos alapon utaztatják majd.

A Széchenyi István Történelmi Vándorszínház nyitott társulás, fenntartó partnerként - az alapítvány jóváhagyásával - bárki csatlakozhat hozzá.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: szinhaz.org