Online jótékonysági szuperkoncert lesz hétvégén

Online jótékonysági szuperkoncert lesz hétvégén

Számos világsztár, köztük Shakira, a Coldplay, Miley Cyrus és Justin Bieber is fellép azon a nagyszabású szombati online koncerten, amelyet az Európai Bizottság szervezett a koronavírussal összefüggő gyógyszer- és vakcinakutatások finanszírozására.

Az Európai Unió második és egyben utolsó nemzetközi online adománygyűjtő konferenciájával egyidejűleg zajló szuperkoncert június 27-én, szombaton délután 15 órakor kezdődik.

ITT NÉZD A KONCERTET

Az akciót az Európai Bizottság közösen szervezi a Global Citizen nevű jótékonysági mozgalommal, amely az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együtt április végén egy globális online zenei gálán 127,9 millió dollárnyi adományt gyűjtött a koronavírus-járvány frontvonalában dolgozó orvosok és ápolók védőfelszereléseire és támogatására.

A koronavírus elleni küzdelem jegyében, az Európai Bizottság kezdeményezésére szervezett világszintű adományozói konferencia célja az, hogy elegendő pénz álljon rendelkezésre olyan diagnosztikai és terápiás eszközök, vírustesztek, gyógyszerek és vakcinák fejlesztésére és gyártására, amelyek segítségével legyőzhető a koronavírus és megállítható a világjárvány.

A koncerten mások mellett fellép Shakira, a Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus, Justin Bieber, Quavo, J Balvin, a Chloe x Hallek duó, Yemi Alade, Christine and the Queens, Chris Rock, Hugh Jackman, Charlize Theron, Forest Whitaker, David Beckham, Salma Hayek, Billy Porter és Diane Kruger. Az est házigazdája Dwayne Johnson lesz.

Az adományozói konferenciához kapcsolódó koncert műsorában művészek, tudósok és a világ vezetői szólalnak meg és ösztönzik adakozásra a világ kormányai mellett a vállalkozásokat, az alapítványokat és a magánembereket. Az Európai Unió teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy az emberiség a lehető leghamarabb megfizethető oltóanyaghoz jusson - mondta Ursula von der Leyen, a rendezvény fővédnöke.

A Global Goal: Unite for our Future elnevezésű online szuperkoncertet olyan rangos alapítványok támogatják, mint a Bloomberg Philantropies, a Bill és Melinda Gates Alapítvány, valamint a Wellcome Trust. Az eseményt különböző közösségi platformokon, köztük az Európai Unió YouTube-csatornáján, továbbá a Global Citizen honlapján közvetítik.

Az Európai Bizottság május 4-én szervezte első nemzetközi online adományozó konferenciáját, amelyen 7,4 milliárd euró gyűlt össze a koronavírus-járvány elleni küzdelemre, mindenekelőtt oltóanyag, továbbá egyéb gyógyszerek kifejlesztésére, valamint a tesztelésre.

ATEMPO.sk / MTI