Hazai művészek az új NFGreen fesztivál középpontjában – itt a részletes program

Hazai művészek az új NFGreen fesztivál középpontjában – itt a részletes program

Idén először, július első hétvégéjén, 3-a és 5-e között valósul meg a dunaszerdahelyi NFG Klub, NFGreen névre keresztelt fesztiválja a bodaki vadászház előtti mezőn.

Mint az NFG klubban, úgy a fesztiválon is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők a hazai (szlovákiai magyar) művészek munkásságának bemutatására. A programok közt épp ezért nem szerepelnek külhoni „nagy nevek”, de hazai tehetségek annál inkább.

Multikulturális fesztivál lévén, teret adnak képzőművészeknek, zenészeknek, íróknak, színészeknek, vizuális művészeknek. Számos közösségépítő előadás, workshop, játék és túra gazdagítja az NFGreen programját.

„Az előkészületek már múlt év szeptembere óta tartanak. A helyszín kiválasztása után igyekeztünk egy nem szokványos, mégis minőségi összejövetelt, egy közösségi együttlétet megtervezni. A pandémia már majdnem kettétörte az elképzeléseinket, viszont az általános egészségügyi helyzet javulásával és a korlátozások fokozatos feloldásával mégis alkalmunk nyílik megrendezni az NFGreen-t, ráadásul akkor, amikor az idei fesztiválszezon csak korlátozottan működhet.

A fesztivál igazi csallóközi szabad környezetben, erdővel, folyóval szegélyezett Bodakon kerül megrendezésre, így senkinek sem kell túl sokat utazni, hogy idén is átérezhesse a fesztivál hangulatot.”

- árulta el Tóth Lali és Kovács Ákos, az NFG polgári társulás szervezői gárdája.

 

NFGreen

 

„Fontosnak tartjuk, hogy harmóniában éljünk a környezetünkkel, óvjuk és becsüljük azt. A fesztiválra bringával érkezők féláron válthatnak jegyet (alap ár 10 euró/nap), ezzel is a sportolásra, a környezetszennyezés csökkentésének fontosságára szeretnénk ösztönözni az embereket.

Célunk, hogy a három nap alatt a lehető legkevesebb szemetet termeljük.

Ezért is kérünk mindenkit: poharat, tányért illetve evőeszközt hozzon magával, ha kilátogat hozzánk. Az ételek készítésénél fontos szempont lesz a nem hús-orientált étkeztetés, tehát magas tápértékű, rendkívül egészséges növényi alapú ételekre számíthatnak az érkezők. A zenei és egyéb kulturális programban szlovákiai magyar fellépők nevei szerepelnek, mert számunkra a „hazai termés” a legértékesebb.”

 

És akkor most már jöjjön a részletes program, ahol láthatod ki mindenki csatlakozik majd az eseményhez:

Július 3. (péntek)

15.00 Lemezelhallgatós délután
17.30 Zlatarits Anett - Játékos én (önismereti játékok)
19.00 Kutyás workshop Izsák Vikivel
21.00 Dura and blues club koncert
22.30 Estendøn koncert
00.00 Jóvilágvan koncert
01.00 Vinnie Lonely DJ set

 

Július 4. (szombat)

09.00 Reggeli jóga Huncik Katával
10.00 – 16.00 Workshopok, Foglalkozások, Versenyek
16.00 Gál Tamás Jászai Mari-, Dosky díjas színész, rendező, a Komáromi Jókai Színház igazgatója - Kálmán Norbert újságíró: Netflixtől Shakespearig
17.30 Szociális média a karantén alatt (disKurzus)
19.00 Mellár Dávid - Vagy valami egészen más (kötetbemutató)
21.00 EndORFin koncert
22.30 Gorlo Volka koncert
00.00 Varkocs koncert
01.00 Dj AUX Csilla Dj set

 

Július 5. (vasárnap)

09.00 Reggeli jóga Huncik Katával
10.00 – 16.00 Workshopok, Foglalkozások, Versenyek
16.00 Barak Dávid - Mészáros Lajos: Elásott igazság (nyomában)
17.00 Vinnai András - SZÓVIRÁGOK - felolvasó színház
19.00 apróCsallóközi és a kisCsallóközi néptánceggyüttes táncbemutója
19.30 Gyermek táncház a Pósfa zenekarral
21.00 Felnőtt táncház a Pósfa zenekarral, oktatók: Petró Krizsi és Ferdics Barnabás

 

További programok: Fotóverseny, analóg fotósworkshop, Sebők Balázs és Varga Gyuri képzőművészek kiállítása, Üvegfestés, Vetítés, Kvízsarok, Társasjátékok, Sülitótúra

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk