Távozik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar zeneigazgatói posztjáról Hamar Zsolt

Több mint három év után, júliusban távozik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar zeneigazgatói posztjáról Hamar Zsolt Liszt Ferenc-díjas karmester, zeneszerző.

Hamar Zsolt 2017 tavaszán vette át a Nemzeti Filharmonikusok szakmai vezetését. Nem volt könnyű dolga, hiszen olyan nagy elődök nyomdokaiba kellett lépnie, mint Ferencsik János, Kobajasi Kenicsiro és Kocsis Zoltán.

„Álomszerű volt az elmúlt 25 év” - interjú a jubiláló Hamar Zsolt karmesterrel

Hamar Zsolt a kortárs magyar zene egyik legnagyobb alakja, Kocsis Zoltán halála után állt a zenekar élére, szakmai szempontból is nehéz időszakban. Ennek ellenére az elmúlt három évben számos sikeres produkció kötődött nevéhez.

 

Hamar Zsolt

 

Hamar Zsolt karmesteri diplomája mellett zeneszerzői képesítést is szerzett Petrovics Emil professzornál. A járvány alatti kényszerű pihenő a korábbiakhoz képest több időt biztosított számára a komponáláshoz. Ahogyan a művész a zenekarnak is elmondta, már hosszabb ideje felmerült benne a távozás gondolata.

A Nemzeti Filharmonikusok menedzsmentje köszöni az együtt töltött éveket, és Hamar Zsoltnak mind előadóművészeti, mind alkotóművészeti karrierjéhez további sikereket kíván.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Szigetváry Zsolt