Elmarad az Anna-bál, de a 8. Balatonfüredi Prímásversenyt megtartják

Elmarad az Anna-bál, de a 8. Balatonfüredi Prímásversenyt megtartják

Bár az Anna-bál elmarad, a 8. Balatonfüredi Prímásversenyt az Anna Fesztivál keretében július 21-én és 22-én megtartják. A versenyre a hagyományos magyar népzenét játszó 16 és 35 év közötti hegedűsök jelentkezését várják július 6-ig.

Az Anna-bál a járványhelyzet miatt elmarad, mivel nem tudták volna a megszokott színvonalon megrendezni, de a 8. Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit július 21. és 25. között megtartják Balatonfüred városa és a Hagyományok Háza szervezésében. A prímásversenyen kívül lesz operagála, kórusok koncertje és operettműsor.

Pál István Szalonna, a Balatonfüredi Prímásverseny szakmai felelőse a szervezőkkel azt közölte, hogy a versenyre minden, autentikus magyar népzenét játszó hegedűs pályázhat, aki a verseny napjáig betölti a 16. életévét, de még nem múlt el 35 éves. A versenyt a balatonfüredi Kisfaludy Galériában tartják.

A PRÍMÁSVERSENY RÉSZLETEI

Az első három díjazott pénzjutalomban részesül, az első helyezett további nyereménye pedig, hogy felléphet a 196. Anna-bálon. A zsűri tagjai a magyar népzene szakemberei lesznek: Árendás Péter, Koncz Gergely, Lakatos Róbert és Salamon Beáta.

Július 22-én este 9 órától a legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncertet rendeznek a Gyógy téren felállított nagyszínpadon.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Vasvári Tamás / MTI