Idén az István, a király-t mutatják be az esztergomi bazilika előtt

A nemzeti összetartozás évadjaként hirdette meg az Esztergomi Várszínház idei szabadtéri programját. Az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódóan egy újabb különleges előadással készülnek.

Idén augusztus 17-én és 18-án a bazilika előtt felépített szabadtéri színpadon adják elő az István, a király-t.

Szörényi Levente és Bródy János rockoperája 35 éve Magyarország legismertebb és legsikeresebb zenés színpadi műve, melynek slágereit az egész ország énekli. A Feke Pál vezette csapat a rockopera keresztmetszetének koncertváltozatát mutatja be.

A látványos, modern megszólalású produkció a legnépszerűbb – a rockoperából is ismert – énekes-színészekkel, rockzenekarral, a ma elérhető legprofesszionálisabb világítás-, látvány- és animációtechnikával került bemutatásra.

 

István, a király

 

2019 nyarán közel 50.000 néző láthatta a produkciót. Mosonmagyaróvár főtere, a Kárpátaljai Turulfesztivál, valamint Felvidék legnagyobb nyári eseménye, a Gombaszögi Nyári Tábor óriási sikerrel fogadta a rockopera koncertváltozatát.

NÉZD MEG A GOMBASZÖGI FOTÓKAT

Az előadásban Feke Pál, Szomor György, Simon Boglárka, Dolhai Attila, Borbély Richárd / Serbán Attila, Herczeg Flóra és Novák Péter áll majd a színpadra.

Őket kíséri majd a kitűnő zenészekből álló Crescendo Music Orchestra, melynek tagja a felvidéki Harmónia-díjas Köpöncei Dániel basszusgitáros, valamint Derzsi Zsolt gitáros. Rajta kívül Jung Norbert (gitár), Reviczky Balázs (billentyű) és Brandenburg Máté (dob) zenél majd.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk