Szombaton rendezik az orgonák éjszakáját határon túli helyszínekkel is

Szombaton rendezik az orgonák éjszakáját határon túli helyszínekkel is

Templomok, terek és más különleges helyszínek adnak otthont Magyarországon és határon túl is az orgonák éjszakája rendezvénynek szombaton a Filharmónia Magyarország szervezésében.

A kiemelt események között szerepel a tihanyi apátsági templomban hallható est, amelyen Kovács Szilárd orgonaművész és Bognár Szabolcs bariton többek között Bach, Liszt és Kovács Szilárd Ferenc műveit szólaltatja meg.

A budapesti Szent István-bazilikában Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész, Miklósa Erika koloratúrszoprán és Tóth László trombitaművész Händel-, Vivaldi- és Fauré-szerzeményeket is előad, amit ONLINE is nézhetünk.

A pécsi bazilikában jótékonysági koncertet tartanak a vakok és gyengénlátók javára, a kaposvári Vigasságok terén táncok és indulók hangzanak el.

A különleges helyszínek között található egyebek mellett a budapesti Lehel csarnok, balatoni sétahajó a Siófok, Balatonfüred és Tihany útvonalon, a Harkányi Termálfürdő, a siklósi vár, a miskolci autóbusz-pályaudvar, a győri Széchenyi tér és a Hertelendi Termálfürdő.

Felvidéken a Körmöcbányai Vártemplomban 19.00 órától a gútai Nagy István ad koncertet, Komáromban pedig szintén 19.00 órától a Szent András-bazilikában Mészáros Zsolt Máté orgonaművész és Dúlfalvy Éva hegedűművész várja az érdeklődőket.

EZ, ATEMPO.sk / MTI