Magyar film győzött egy brazil fesztiválon - Borbély Alexandra is szerepel benne

A legjobb film díját nyerte el a Drakulics elvtárs a brazíliai Porto Alegrében rendezett fesztiválon - közölte a Nemzeti Filmintézet. A filmben a nyitrai születésű Borbély Alexandra is szerepel

A versenyprogramban 49 film indult. A díjakról brazil filmesekből álló szakmai zsűri döntött. A járványhelyzetre való tekintettel idén online rendezték a fesztivál.

Bodzsár Márk Drakulics elvtárs címmel készült "vámpír-retró-kém" vígjátékát a nemzetközi közönség India A-kategóriás filmfesztiválján Goában láthatta először tavaly novemberben, azóta a film számos fesztiválmeghívást kapott világszerte.

A 70-es évekbeli Magyarországra látogató vámpír és a nyomába eredő titkosszolgálati ügynökök története a hazai mozikban a legnézettebb magyar filmek egyike volt 2019-ben.

 

 

 

A Drakulics elvtárs forgatókönyvét Bodzsár Márk írta Jakab Juli és Tasnádi István közreműködésével. A főbb szerepekben Nagy Zsolt, Nagy Ervin, Walters Lili és Borbély Alexandra láthatók. Az operatőr Reich Dániel, a látványtervező Ágh Márton, a jelmeztervező Füzes Eszter, a vágó Kovács Zoltán, a zeneszerző Keresztes Gábor, a producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila voltak.

ATEMPO.sk / MTI