Sárközi Imrére emlékezik zenekara a Hajómalom Fesztiválon

A saját dalokat játszó, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő felvidéki Last Blueas Band-et egy fájdalmas csapás érte június közepén. A banda fiatal billentyűsét, az ízig-vérig zenészt, a nagyszerű Sárközi Imrét tragikus hirtelenséggel szólította az égi zenekarba a mindenható.

A banda hétvégén, a III. Hajómalom Fesztivál keretében egy különleges koncerttel készül. Ez lesz a zenekar első fellépése azóta, hogy Imi már nincs.

„Az emlékkoncert azokból a dalokból lesz összeállítva, melyeket 2020-ban együtt vettünk fel közösen a stúdióban. A technika segítségével megidézzük Imit, és Vele együtt fogjuk előadni a műsort. Így fogunk méltó búcsút venni Tőle. Zenélünk még egy utolsó közös bulit.” - árulta el Tornóczi Tibor, a zenekar frontembere.

Megidézik az abszolút hallású kiválóság élettől lüktető játékát és egy fergeteges koncerten búcsúzhat el majd a közönség is tőle.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

„Sokáig gondolkodtam a lehetséges folyatáson, és elárulom, hogy megfordult a fejemben az is, hogy nem akarom így továbbvinni. Valószínűleg feltűnt sokaknak a csend a zenekar körül. Picit visszavonultunk erőt gyűjteni. De biztos vagyok benne, hogy Ő se szeretné azt, hogy feladjuk a közös álmainkat, s amiért olyan sokat dolgoztunk. Feladatomnak tartom, hogy tovább menjünk az úton, amin elindultunk. Imi így velünk, általunk tovább él majd.” - tette hozzá az énekes, aki elárulta, hogy embert próbáló dolog volt készülni a műsorra.

„A próbán felnézve mindig kerestem a tekintetét, a mosolyát, ahogy hihetetlen átéléssel bűvölte a billentyűket…”

 

Last Blues Band

 

És hogy hogyan tovább Last Blues Band?

„A fesztiválon ki fog derülni, aki kijön a bulira, ott meg fogja tudni. Annyit elárulok, hogy a műsor végére tartogatunk egy kis meglepetést.”

Aki teheti legyen ott Gútán augusztus 14-én 21.00 órakor és hallgassa meg a Last Blues Band koncertjét.

Mindörökké blues, mindörökké Sárközi Imi!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk