Online koncertet ad Szarka Tamás nemzeti ünnepünkön Keresztes Ildikóval

Online koncertet ad Szarka Tamás nemzeti ünnepünkön Keresztes Ildikóval

Kézfogás 2020 címmel online koncertet ad Szarka Tamás és zenekara a nemzeti összetartozás éve jegyében augusztus 20-án YouTube csatornáján.

Az este 21.00 órakor kezdődő koncert vendége Keresztes Ildikó lesz.

Az alkalomra összeállított koncertjén Szarka Tamás legismertebb szerzeményei (Vándorének, Szárnyaskezű szeretők, Kézfogás) mellett, a Sósósó című szólóalbuma néhány opusa és a 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallhatók. A grandiózus mű Szent István király intelmeiről, Magyarországról, annak születéséről, fennmaradásáról és a hozzá való mai viszonyunkról szól.

 

Egy kis ízelítő:

 

Szarka Tamást és a Ghymest élőben Felvidéken legközelebb október 23-án láthatjuk Érsekújvárban. Augusztus végétől pedig Kővágóörsön, Kaposváron és Budapesten is színpadra áll majd zenekarával.

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő 40 éve áll színpadon. Dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad. Zeneszerzői pályafutása szinte példa nélküli sikertörténet. Az elmúlt évtizedek alatt több mint 300 dalt szerzett (a 35 éves Ghymes Együttes működése alatt eddig 27 önálló albumot jelentettek meg, melyekhez túlnyomó részt a zenéket Tamás komponálta, dalszövegeit pedig ő írta.)

EZ, ATEMPO.sk