Fiatalon elhunyt a Fekete Párduc főszereplője, Chadwick Boseman

43 éves korában meghalt Chadwick Boseman, amerikai színész a Marvel Fekete Párduc című filméjének főszereplője. Évek óta küzdött vastagbélrákkal, családja körében halt meg Los Angeles környéki otthonában.

Boseman 1976. november 29-én született Dél-Karolinában. A Howard Egyetemen végzett, majd kisebb szerepekben tűnt fel a televízióban, mielőtt 2013-ban befutott volna. Hollywood figyelmét Jackie Robinson baseballsztár alakításával keltette fel A 42-es című sportdrámában. Egy évvel később A James Brown sztori című életrajzi filmben aratott sikert.

T'Challa szerepét először az Amerika kapitány: Polgárháború című Marvel-képregényfilmben játszotta el 2016-ban, két évvel ezelőtt pedig világszerte nagy sikert aratott a Fekete Párduccal, amelynek főszerepét alakította. A filmben elhangzó köszöntés, a Wakanda Forever szállóigévé vált.

A technológiailag rendkívül fejlett afrikai civilizációt, Wakandát bemutató szuperhősfilm nagy sikert aratott a közönség körében, globálisan 1,3 milliárd dollárért (386 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők. Ez lett a Marvel első és eddig egyetlen filmje, amelyet a legjobb film Oscar-díjára jelöltek.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A filmbeli karaktere utoljára a Bosszúállók: Végjátszma című filmben jelent meg Tony Stark temetésén. A Marvel stúdió ugyanakkor már bejelentette, hogy elkésztik a Fekete Párduc folytatását.

Utolsó munkái között volt a 21 híd című akcióthriller, amelynek producere is volt, legutóbb pedig Spike Lee Az öt bajtárs című filmjében láthatták a nézők. A Netflix számára forgatott August Wilson-adaptáció, a Ma Rainey's Black Bottom forgatását tavaly nyáron fejezte be.

ATEMPO.sk / fidelio.hu
Fotó: Marvel