Virtuálisan rendezik meg a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét

Virtuálisan rendezik meg a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét

A kialakult helyzet (határzár, járvány) miatt az idei Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle szervezői bejelentették, hogy a döntő elmard.

„Sajnálattal közöljük Veletek, hogy minden erőfeszítésünk és a keddi rendezvényre kidolgozott több alternatív forgatókönyv ellenére sem tudjuk megtartani a 6. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlét, melynek legfőbb oka a magyarországi határzár.

Mivel a zsűri öt nyolcad része Magyarországról érkezett volna, már ez a tény is komoly fejtörést okozott számunkra. Egy virtuális zsűrizéssel ez még megoldható lenne, azonban a döntős zenekartagok között is sokan Magyarországon tanulnak, ami miatt az első körben két csapat kapásból visszamondta a részvételt, a harmadik pedig betegség miatt fújt visszavonulást. Ez már most a jelentkezők 50 százaléka, s ilyen körülmények között már nem tartottunk fairnek megrendezni a döntőt. A halasztásnak pedig azért nem volt értelme, mert a korlátozások szeptember végéig tartanak, a magyarországi szuperdöntő viszont már október első hetében zajlik, így semmiképpen sem tudtuk volna a felvidéki fordulót korábban megrendezni.” - tudatta Lacza Gergely főszervező.

Viszont született egy megegyezés, amely alapján virtuálisan lehetőségük van a döntős zenekaroknak megmérettetni.

„Egyeztetve az Öröm a zene és a Peron Music Alapítvány vezetőivel, arra az elhatározásra jutottunk, hogy semmiképpen sem hagyjuk elveszni az idei esztendőt, és az összes döntőbe jutott zenekar virtuálisan megmérettetheti magát egy élő videófelvétellel, amely maximum 3 saját szerzeményt tartalmazhat, s hossza nem haladhatja meg a 15 percet.

A felvétel lehet koncert, próbatermi vagy akármi más, a lényeg az, hogy a zenekar élőben muzsikáljon. A felvétel készülhet akár egy mobiltelefonnal is, csak azért értékelhető legyen.” - tette hozzá a SZMAZE elnöke.

A videókat legkésőbb 2020. szeptember 5. (szombat) délig várják. A felvételeket természetesen a Szemlére meghirdetett 8 tagú zsűri értékeli majd.

EZ, ATEMPO.sk