Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozója hetedszer

Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozója hetedszer

A Hagyományok Háza szeptember 5-én rendezi meg a VII. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját Zalaegerszegen. A Göcseji Falumúzeumban négy portán tizenkét zenekar muzsikál, lesz tánc- és énektanítás, a zenészek szakmai programon is rész vesznek.

A szervezők minden esztendőben más-más városban, falumúzeumi környezetben rendezi meg az eseményt.

A rendezvény lehetőséget biztosít a kötetlen baráti együttlétre, az ismerkedésre, szakmai eszmecserére a táncházzenészek számára, miközben a nagyközönség is betekintést nyerhet tevékenységükbe.

Az egész napos forgatagon ott lesznek a mintegy fél évszázada működő táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei. Szeptember 5-én a skanzen épületei életre kelnek, négy helyszínen meghívott zenekarok és tanítványaik, idős mestereik, valamint énekesek lesznek láthatók és hallhatók.

Fellép többek között a Góbé zenekar, a PásztorHóra, a Somló Banda, a Ritka zenekar, a Talléros Együttes, a Zengő zenekar, a Zalai zenekar vagy az Üsztürü zenekar.

A muzsikaszó mellett kézműveskedéssel, énektanítással, kézműves vásárral és a Fabatka porta népi játszóterével várják az érdeklődőket, családokat.

A műsor 17 órakor gálaműsorral zárul, amelyen fellép a Sarjú Banda, a Komári pulyák, a Zala Táncegyüttes és a Dobroda zenekar.

Az ingyenes rendezvényt a járványügyi korlátozások betartása mellett rendezik meg.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Hagyományok Háza