A WOMEX világzenei fesztivál részben virtuálisan lesz követhető

A WOMEX világzenei fesztivált virtuálisan is

Részben virtuálisan tartják meg idén a WOMEX nemzetközi világzenei fesztivált - jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts.

A programok az eredeti időpontban, október 21-e és 25-e között várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek.

Tanulmányozzák, hogy Budapest milyen formában jelenhet meg az online közvetítés központi helyszíneként, és a fesztivál mely elemeit tudják élőben Budapesten megtartani. Olyan megoldásokban gondolkodnak, amelyek úgy digitálisan, mint a helyi közönség számára a majdani körülmények között a legtöbbet tudják nyújtani.

A cél az, hogy az esemény minden megszokott szegmense megvalósulhasson legalább digitális formában: a beválogatott zenekarok koncertjei (mint a beválogatott Dalinda, vagy a régiós színpadra a zsűri által kiválasztott Babra, Ötödik évszak és a Magos), a konferenciabeszélgetések, a filmbemutatók.

A döntést a magyar kormány szeptember 1-jén bejelentett beutazási szigorításai és a járványügyi helyzet fényében hozták meg, tekintettel arra, hogy az eseményre normális körülmények között közel 100 országból érkeznek vendégek.

A szervezők a digitális program részleteit a hónap végéig dolgozzák ki. Hamarosan bejelentik azt is, hogy idén ki kapja a WOMEX nagy presztízsű előadói életműdíjat és a szakmai díjat.

A szervezők megkezdték az egyeztetéseket arról is, hogy az első olyan alkalommal ismét visszahozzák a WOMEX-et Budapestre, amikor azt a járvány és az egyéb körülmények megengedik.

ATEMPO.sk / MTI