Hétvégén két alkalommal is színpadon a Jelenetek egy házasságból

Hétvégén két alkalommal is színpadon a Jelenetek egy házasságból

Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színpadi játéka Kiss Szilvia (Marianne) és Gál Tamás Dosky- és Jászai Mari-díjas színművész, a Komáromi Jókai Színház igazgatója (Johan) előadásában, a Jászai Mari-díjas Pataki András rendezésében az ország két különböző pontján lesz látható hétvégén.

Pénteken Gömörben, Feleden, vasárnap pedig a Duna-partján, Komáromban.

Ingmar Bergman egy sor nagyszerű film elkészítése után írta és rendezte meg 1973-ban Marianne és Johan történetét, melyben könyörtelen pontossággal és végtelen empátiával beszél két ember kapcsolatának bonyolultságáról. Mint a dráma előszavában írja:

„Valahogy megszerettem ezt a két embert, míg velük foglalkoztam. Eléggé ellentmondásosak lettek, néha félénkek, gyerekesek, néha egészen felnőttek. Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetreméltók. Egyszerre.”

Bergman olyannak mutatja hőseit, amilyenek. Ahogy ő maga mondta a forgatás után: külön örömöt okozott számára a tudat, hogy bosszanthatja vele az összes művészileg kifinomult embert, akik utálnak mindent, ami érthető.

Szeptember 11-én, pénteken 18.00 órától a feledi kultúrházban élvezheti a közönség a kitűnő előadást.

OTT VOLTUNK: Jelenetek egy házasságból - Szerelem és gyűlölet testközelből

A Komáromi Jókai Színház a 2019/2020-as évad felnőtt bérleteiben eredetileg szerepelt Rokonok című Móricz Zsigmond-színmű helyett tűzte műsorára a Bergman-darabot, mely szeptember 13-án, vasárnap 17.00 órai kezdettel ismét megtekinthető lesz.

ATEMPO.sk