Két díjat is kapott Mundruczó Kornél első angol nyelvű filmje Velencében

A legjobb színésznőnek járó díjat a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a brit Vanessa Kirby kapta Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjében nyújtott alakításáért.

A produkció főbb szerepeit Vanessa Kirby és Shia LaBeouf játssza, míg a további szerepekben többek között az Oscar-díjas Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Shlesinger, Benny Safdie, Jimmy Fails és Sarah Snook is látható.

A hétvégén a film megkapta a 30 fiatal diákból álló zsűri Legjobb Filmnek járó, Arca CinemaGiovani díját is.

A Pieces of a Woman Mundruczó Kornél első angol nyelvű, külföldi gyártású rendezése. Munkásságát a tengerentúli szakma régóta figyelemmel kíséri, többek között olyan, a cannes-i filmfesztiválon bemutatott filmek miatt, mint az Un certain regard fődíjas Fehér isten.

A filmhez Martin Scorsese Oscar-díjas rendező executive producerként csatlakozott. Ő a modern filmművészet egyik legelismertebb alkotója, akinek nevéhez olyan filmek fűződnek mint az Az ír (2019), A Wall Street farkasa (2013), a Nagymenők (1990) vagy a Taxisofőr (1976).

A filmes és színházi munkáival világszerte elismert Mundruczó Kornél hetedik nagyjátékfilmjének történetében Martha és Sean Carson (Vanessa Kirby és Shia LaBeouf) szülői örömök elé néző bostoni pár, akiknek az élete visszafordíthatatlanul megváltozik egy tragikus otthonszülés hatására. A transzcendens történetben a fiatal édesanya gyásza az egész családját megrázza. A nő saját utat választ, amely során megtanul együtt élni hatalmas veszteségével és képessé is válik a továbblépésre.

 

 

A film forgatókönyvét Wéber Kata saját, többszörösen díjazott színdarabja alapján írta. Alkotótársával Mundruczó Kornéllal ez az eddigi legszemélyesebb filmjük.

A film executive producere Petrányi Viktória, aki Mundruczó Kornéllal együtt alapította meg produkciós vállalatukat, a Proton Cinemát, és az egyetemi évektől kezdődően minden filmjükön együtt dolgoznak.

A Pieces of a Woman című filmben a vágást a rendezővel ötödik alkalommal együttműködő Jancsó Dávid jegyzi, míg új alkotótársként a norvég Benjamin Loeb operatőr, a kanadai Sylvain Lemaitre látványtervező, valamint az Oscar-díjas zeneszerző, Howard Shore is csatlakozott a produkcióhoz.

A film az amerikai-kanadai BRON Studios és a Little Lamb gyártásában, a Creative Wealth Media és a hazai Proton Cinema közreműködésével készült. A film producerei Kevin Turen, Ashley Levinson (Eufória) és Aaron Ryder (Arrival, Donnie Darko). A filmet a BRON Studios forgalmazza világszerte.

EZ, ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Bron Studios