Ők tizennégyen jutottak a Peron Music tehetségkutató jubileumi döntőjébe

Alternatív, rock- és metálzenekaroknak jutottak a jubileumi 25. Peron Music tehetségkutató döntőjébe, melyet szeptember 19-én, szombaton rendeznek Tatabányán.

A 4 tagú szakmai zsűri és a 25 tagú diákzsűri előtt az ország különböző pontjairól 14 formáció lép fel a Vértes Agorája nagytermében.

Ott lesz az:

Arcidra
Quack
The Whatevers
Dörgő
Dorchipelago
Bad Acrobats
Kertekalatt
4Bards
Möbius
30 Fok Árnyékban
Idea
Csillagerdő
Ossó Balázs
Touch Me Not

A produkciók után először a diákok értékelik a látottakat, majd a szakmai zsűri mond véleményt az előadásról. A hangszeres tudás, a dalszöveg és az összkép mellett kiemelten pontozzák az együttesek egyedi törekvéseinek megjelenítését.

A szakmai zsűri tagjai:

RUFF FERENC - zenész, a Paksi Pop-Rock-Jazz Tehetségkutató igazgatója
NAGY SZABOLCS - a Fülesbagoly Tehetségkutatók főszervezője, kommunikációs szakember, a Hangfoglaló Program mentora
ÁRVAI KRISZTIÁN DEVON - zenész, zenei producer, a Black Nail Cabaret zenekar zeneszerzője, producere
ANDRÁSIK REMO - zenész, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, az Öröm a Zene Tehetségkutató és a Budapest Music Expo főszervezője, a Gitármánia Tábor megálmodója, szervezője

Az első helyezett továbbjut az Öröm a zene nagydöntőre, amelyen a győztes hárommillió forintos díjat kap. Ennek egyharmadát hangszervásárlásra fordíthatják, a többiből az együttes ismertségét növelő projekteket valósíthatnak meg. De további értékes díjak is gazdára találnak.

A Peron Music Alapítvány 1993-ban rendezte első fesztiválját. Innen indult a Margaret Island, amely 2016-ban Az év felfedezettje kategóriában Fonogram-díjat kapott.

Az alapítvány a tatabányai forduló mellett évek óta szervezi és működteti a határon túli tehetségkutatókat Beregszászon, Kolozsváron, Magyarkanizsán, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen és Felvidéken (Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle).

EZ, ATEMPO.sk