Szeretkezz, ne háborúzz! - A Jókai Színház öt előadása egy hétvégén (+FOTÓK)

Szeretkezz, ne háborúzz! - A Jókai Színház öt előadása egy hétvégén (+FOTÓK)

Új évadja első bemutatójának valamennyi bérletes előadását lejátssza a hétvégén a Komáromi Jókai Színház.

A Szeretkezz, ne háborúzz! című zenés vígjátékot Arisztophanész Lüszisztraté című vígjátéka nyomán Szilágyi Eszter Anna írta, Hargitai Iván m.v. rendezte.

 

Jókai Színház

 

Arisztophanész Lüszisztraté című komédiája nem csak szórakoztató szatíra, hanem mély filozófia a férfiak és a nők társadalmi szerepéről. Fő motívumai a háború, a pénz, az erotika és a békevágy.

A Szeretkezz, ne háborúzz! 2085-ben játszódik a Föld nevű bolygón, a harmadik világégés után, mikor a történelem ki tudja, hányadszor ismétli meg éppen önmagát, és az emberi populáció maradéka egy újabb Nagy háborúban találja magát. Miközben a harctérről hazalátogató tábornokok krónikus altesti hiánybetegségben szenvednek, asszonyaik, ahelyett, hogy kihasználnák az ágaskodó lehetőséget, és folytatnák, amit a természet megkezdett: általános női sztrájkba lépnek Lüzisztrát Bea vezetésével. Vajon kivívható-e a béke? És ha igen, milyen áron?

 

Jókai Színház

 

Jókai Színház

 

Szilágyi Eszter Anna vérbő zenés vígjátéka kiáltvány a nőkről; a férfiak világában betöltött szerepükről, az egyenlőségért és a békéért vívott - talán nem hiábavaló - küzdelmükről.

Játsszák:

Bandor Éva Jásza Mari-díjas m. v.
Holocsy Katalin
Holocsy Krisztina
Horváth Csenge m. v.
Hostomský Fanni e. h.
Béhr Márton
Bernáth Tamás
Majorfalvi Bálint
Szabó Viktor
Olasz István

Szeretkezz, ne háborúzz! - a Komáromi Jókai Színház Lábjegyzete (VIDEÓ)

 

Jókai Színház

 

Jókai Színház

 

A premiert 2020. szeptember 18-án, pénteken 19 órai kezdettel tartják. Szeptember 19-én, szombaton 17 órakor a Jókai bérlet, 20 órakor a Csokonai bérlet érvényes. Szeptember 20-án, vasárnap 15 órakor a Lehár bérlet, 18 órakor pedig a Madách bérlet érvényes.

A fennálló egészségügyi előírások értelmében a Komáromi Jókai Színházban szájmaszk viselete kötelező.

ATEMPO.sk
Fotó: Kiss Gibbó Gábor