Új időpontban a Kaszás Attila Emlékgála – ösztöndíjprogram is indul

Kortárs magyar darabbal indít a Jókai Színház

A komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ, valamint a Szlovákiai Magyar Pedagógusszövetség első alkalommal 2020 márciusában szerette volna megrendezni a Kaszás Attila Emlékgálát, a művész meg nem élt hatvanadik születésnapja alkalmából. A 2020-as évben világszerte kialakult járványhelyzet miatt azonban a rendezvény elmaradt.

A szervezők 2020. szeptember 21-ét, a magyar dráma napját választották új időpontként, csakhogy a járvány második hulláma miatt újabb rendelkezések léptek életbe, így a gálaest műsora az eredetileg meghirdetett programhoz képest kissé változott. Az ideiglenes határzár miatt a magyarországi művészek sajnos nem vehetnek részt a megemlékezésen, így a szlovákiai magyar művészélet képviselői emlékeznek meg Kaszás Attiláról.

Az emlékgálán, amely Komáromban 2020. szeptember 21-én 19.00 órai kezdettel kerül megrendezésre fellépnek:

Culka Ottó
Emmer Péter
Gaál Jenő
Gálik Gábor és Gálik Klaudia
Jókai Ági
Korpás Éva
Lakatos Róbert
Nagy László „Culó”
Skuta Attila
Szarka Tamás
Szvrcsek Anita
a Gaudium vegyeskar és hangszeres kamaraegyüttese,
a Komáromi Jókai Színház művészei

A határzár miatt személyesen nem lesznek jelen, de Kaszás Attila barátai, kollégái Rudolf Péter, Pápai Erika és Szarvas József is tiszteletét teszi „virtuális módon”.

TOVÁBBI RÉSZLETEK

A szervezők a gála bevételét jótékonysági célra szeretnék felajánlani, mégpedig egy szlovákiai magyar ösztöndíjprogram létrehozására. A komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ vezetősége szeretne hagyományt teremteni ebből a kezdeményezésből, amely először 2020-ban kerül meghirdetésre. A pályázatra szlovákiai magyar származású, 15 és 25 év közti, művészeti pályára készülő diákok jelentkezését vagy jelölését várják. A beérkezett anyagok kiértékelésére és az eredményhirdetésre 2021 júniusában a Jókai Napok keretében kerül sor.

ATEMPO.sk