Országos Táncháztalálkozó hétvégén felvidéki helyszínnel

Az Országos Táncháztalálkozó a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje. A Táncház Egyesület által szervezett Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár 1982 óta általában minden év tavaszán – néhány vis major eset kivételével – a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében várja az élő népművészet, a városi táncházmozgalom és az ahhoz kapcsolódó társművészetek kedvelőit.

Idén a koronavírus-járvány miatt a tavaszi találkozó elmaradt, új időpontra került: október első hétvégéjén, az Magyarország különböző pontjain és Felvidéken rendezik meg – a járványügyi rendelkezéseket betartva – széleskörű összefogással.

A helyszínek között van Budapesten az Uránia Filmszínház, TRIP Hajó, Bolgár Művelődési Ház, Fonó Budai Zeneház, Néptáncosok Kellékboltja, továbbá Gödöllő, Jászberény, Kálló, Kiscsősz, Mezőkövesd, Székesfehérvár, Szekszárd, Veresegyház, Zalaegerszeg – Nova.

Extra helyszín ként csatlakozik a felvidéki Nagyida.

A fellépők között van Lakatos Mónika és a Cigány Hangok, a Vujicsics együttes Sebő Ferenccel, a Dresch Vonós Quartet, a Duna Művészegyüttes, a Somló Banda, a Korinda, a Kolompos Zenekar, Sarjú Banda, a Tokos zenekar, Pál István „Szalonna”, Herczku Ágnes, az Urban Verbunk, a Zagyva banda, a Dobroda zenekar, a Tarsoly zenekar, az Üsztürü zenekar és még sokan mások.

RÉSZLETES PROGRAM

EZ, ATEMPO.sk